Fórum starého tance

Quattrocento reloaded

Started by Michal Medvěd, June 24, 2007, 23:59:05 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

kychot

Quote from: kychot on November 20, 2007, 08:18:45 AM

No abych se přiznal, měl jsem velké cukání napsat něco už v sobotu večer po tom prvním dni, ale jednak už nebylo moc času, a druhak moje nálada byla mizerná, ...

No dobrá, tak začnu asi nepolulárně s tvrdou kritikou, abych neztrácel čas mnohou chválou (protože co bylo perfektní, to nepotřebuje komentáře, že) ;D

Tak první věc (se kterou se asi ale zase nedalo moc dělat, protože je to prostě těžký) je forma weekendovek, se kterýma nemám moc dobrou zkušenost, je to jako bomba, do člověka se najednou něco nacpe, a za měsíc si z toho nepamatuje (natož aby uměl) skoro nic. Když byl v červnu rozdělený přibližně stejný objem do čtyř nedělních večerů, bylo to stravitelnější, každý měl možnost pracovat sám na sobě v tom týdnu mezi, atd. Chápu, že pro ty vzdálenější je zase problém s dojížděním a i pro organizátory je to asi komplikovanější.

Na druhý straně si říkám, když už se člověk na takovou "weekendovou bombu" chystá, měl by být aspoň trošku na to připraven předem. Protože pak už na to není moc času. Třeba pracujeme nejen s tancem, ale i s hudbou. To, o co na tom semináři jde nám jde hlavně, je ten tanec. Takže na hudbu už nezbyde moc času. Ale právě na tu hudbu je možno, si myslím, se připravit doma. Případně i na tu choreografii, na které si to budeme předvádět. Člověk nemusí znát přesně, jak ty kroky dělat a jak chodit a jak se u toho "kroutit" atd.  (což by mělo být to náplní semináře), ale může si to ještě doma tak zhruba namarkýrovat a natlouct do palice, případně se v tom šťourat a nacházet v tom nějaký vlastní systém (což já nutně potřebuju, bez toho se prostě nehnu, jenže mi to trvá třeba dva dny, a to už weekendovka zrovna končí, takže většina soustředění se vyplýtvá na takovéhle věci).

Další věc, že to bylo deklarováno tak, že si budeme společně číst a zamýšlet se nad nějakými texty, takže jsem očekával, že každý z nás dostane na začátku semináře třeba oxeroxovaných několik listů textu, či ještě lépe, aspoň tak dva týdny předem, aby měl čas si to předem přečíst a něco si tam z toho pro sebe vylovit a pak mít možnost svoje nápady konzultovat s ostatními a s lektory.

Takže, třeba, teprve až teď, dva dny po semináři, jsem nalezl např. http://www.pathcom.com/~rosina/bd/lauro.htm a http://www.pathcom.com/~rosina/bd/cupido.htm. Jistě, že to jsou sekundární zdroje, ale aspoň se seznámit s těmi sekundárními, když už každy nemá přístup k těm primárním. Takže třeba tady na těch stránkách nějakého člověka z SCA se najde aspoň nějaká choreografie a třeba by se daly dohledat i nějaké volné MP3, když s těmi nahrávkami na CD jsou nějaké licenční problémy. Nebo aspoň noty. Já nevim. Snažím se něco dohledat, ale zrovna se mi moc nedaří. (Daly by se k té hudbě uvést aspoň nějaké bližší indicie??)

(Jinak na ty odkazy se mi podařilo se dohrabat až přes dávno smazaný program nějakého tanečního kursu, co se konal 14. srpna v Torontu, zakešovaný ještě v Googlu.)
http://66.102.9.104/search?q=cache:rNU5W_-xNJ4J:www.pathcom.com/~rosina/sched.htm+lauro+cupido+dance&hl=cs&ct=clnk&cd=2&gl=cz

kychot

Quote from: Michal Medvěd on November 19, 2007, 18:19:51 PM
Tak tedy pěkně děkujeme všem zúčastněným za příjemný víkend! Doufáme, že šrámy na těle i na duši nebyly veliké. Podělte se o zážitky a názory, budeme povděční. A dejte vědět, je-li zájem o pokračování. Rozhodně by bylo kam...

Popisy k vám doputují hned, jak doputují ke mně. Slibuju.

No abych se přiznal, měl jsem velké cukání napsat něco už v sobotu večer po tom prvním dni, ale jednak už nebylo moc času, a druhak moje nálada byla mizerná, takže by to asi moc lichotivé nebylo, takže ještě štěstí, že nebylo moc času  :-\ No další den (v neděli) už se to zase o něco zlepšilo, takže už tolik důvodů nadávat nebylo, a s chválami se já zase nepředám, já už jsem takovej kverulant  :D

No a třeťak jsem svoje grafomanské pudy totálně vyplýtval na Wikipedii, kde jsem se rozčiloval, že mi vymazali oslavný článek [[Mikuláš Bryan]] , který sice asi nebyl kvalitou z nejšpičkovějších (uvedené důvody: sebeoslavné, úroveň nevalná, významnost pochybná, zdroje žádné - nechápu proč sebeoslavné, když jsem tam oslavoval Mikuláše a né sebe), ale naštvalo mě, že tam asi půl roku byl a nikomu nevadil a pak ho najednou okamžitě smazali bez jakéhokoli varování či upozornění jako nějaký nepřípustný vandalismus či spam. A já tam měl taky posbíraný všelijaký zajímavý linky, které se Mikuláše a tancování týkaly, takže jsem si na tu stránku chodil jako na rozcestník, a teď jsem rychle potřeboval něco najít a ten článek tam nebyl, tak mě to namíchlo.

Tak se schválně podívejte na diskusní stránku http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Vrba, název diskuse "Mikuláš Bryan", a případně mě můžete i podpořit, kdybyste to považovali morálně za správné (edituje se to tím odkazem [editovat], pokuď jste snad někdo na wikipedii poprvé). Případně ten článek napsat nějak víc seriózně, než jsem udělal já.

Michal Medvěd

Tak tedy pěkně děkujeme všem zúčastněným za příjemný víkend! Doufáme, že šrámy na těle i na duši nebyly veliké. Podělte se o zážitky a názory, budeme povděční. A dejte vědět, je-li zájem o pokračování. Rozhodně by bylo kam...

Popisy k vám doputují hned, jak doputují ke mně. Slibuju.

kychot

Quote from: Obludka on November 13, 2007, 18:13:55 PM
Potvrzuji, že obě brněnské krasavice jedou. Ta co se jí nechtělo, tak se jí nakonec s přibližujícím datem chtít začalo.

Podepsána Brněnská krasavice č.1 (mimochodem, moje krása odpovídá mé přezdívce  ;D)

No já už ztratil veškerou naději, takže jsem to fórum už ani nesledoval a málem bych i zapomněl, že je to už zítra. Tak teď už jen jak to zařídit, aby se krasavice navypařily jako duch, až tam zítra vpadnu v plné své kráse (či v plné zbroji) - moje způsoby rovněž odpovídají mé přezdívce ;D

Obludka

Potvrzuji, že obě brněnské krasavice jedou. Ta co se jí nechtělo, tak se jí nakonec s přibližujícím datem chtít začalo.

Podepsána Brněnská krasavice č.1 (mimochodem, moje krása odpovídá mé přezdívce  ;D)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on November 09, 2007, 00:31:56 AM
No, pravda je, že ji "viděl dřív"... Ale vždycky jsou tu ještě soubojové pistole  ;D

OK, pokud je i tato eventualita zakalkulována v ceně za pronájem zrcadlového sálu - pak je to celkem levný pronájem   :P  ...No, stejně bych zde raději volil laserové zbraně, s těma se dá alespoň střílet za roh, kdyby se snad za něj v tý Lublaňský chtěl ten padouch náhodou schovat  ;D
Jinak, mimochodem: budou ještě před začátkem semináře k disposici tady na fóru ke stažení nějaké studijní materiály (názvy skladeb, MP3, popisy, studijní texty, WWW odkazy atd.) podobně, jako tomu bylo před Prosečí? Když už za to je tolik peněz a na to tak málo času, tak abychom se na to mohli aspoň nějak předem seriosně připravit  8)

Michal Medvěd

No, pravda je, že ji "viděl dřív"... Ale vždycky jsou tu ještě soubojové pistole  ;D

kychot

Quote from: Michal Medvěd on November 06, 2007, 18:16:40 PM
Brněnské krasavice jsou na tom tak, že by mohly jet obě, ale jedné se moc nechce a pojede jenom když to bude nutné. Tak se tímto snažím, aby to nutné nebylo. Ale kdybys měl zůstat na ocet, tak síly zmobilizuje. Prý. Nicméně když ulovíš, zlobit se nebude, takže: lovu zdar.
...
Jasné páry jsou zatím Hančí + Meigr, František + Jitka (ta druhá než ta, co se neúčastní), Xen + Kamča.

A ta druhá krasavice + Petr F. nejsou ještě jasný pár?

Michal Medvěd

Tak beru zpět: Jitka se neúčastní, má jiné plány.

Jitus

Milý Medvěde, quattrocento mě láká, lákalo, lákat bude. Samozřejmě. Toto období je má srdcová záležitost.
Když jsem se o sem. dozvěděla, byl už vrchovaě naplněn. neměla bych s  kým tančit. Tož jsem si udělala jiné plány.
Nehledě na to, že na to nemám korunky.
Takže prrr,ju?

Michal Medvěd

Brněnské krasavice jsou na tom tak, že by mohly jet obě, ale jedné se moc nechce a pojede jenom když to bude nutné. Tak se tímto snažím, aby to nutné nebylo. Ale kdybys měl zůstat na ocet, tak síly zmobilizuje. Prý. Nicméně když ulovíš, zlobit se nebude, takže: lovu zdar.

Jitka se neúčastní, asi ji quattrocento neláká.

Jasné páry jsou zatím Hančí + Meigr, František + Jitka (ta druhá než ta, co se neúčastní), Xen + Kamča.

kychot

Quote from: Michal Medvěd on October 29, 2007, 18:38:18 PM
Uvolnilo se jedno místo pro dámu!

No, předpokládám, že z těch dvou Brněnských krasavic nakonec zbyla jenom jedna, pro Petra F.
(Já už takový krasevec nejsem a tak by ta nevyváženost mohla způsobit těžkou instabilitu v tom páru.)

Mohl bys, Medvěde, vyvěsit někam seznam párů, které tam teda budou?
A jakto že se nám jedné dámy pořád nedostává?
Usoudil jsem, že pokud lektorstvo (ty s Kateřinou) budete 1 pár,
tak tím pádem by pak Jitka mohla být volná, ne? :-)

Já jsem totiž poklesl už tak hluboko,
že pro sebe lovím nějakou tančící samici - pardon, dámu -
už i na Seznamce. Nakonec budu muset lovit i v tramvaji
a na ulici. Trošku mi to připomíná situaci, kdy jsme takhle
lovili ženské hlasy do našeho pěveckého sboru - nejdřív
jsme museli nějakou vyprovokovat a teprve když začala ječet,
tak jsme posoudili, jakými disponuje hlasovými rejstříky
a jaký má rozsah.

Ale ještě jsem nepřišel na metodu, jak posoudit v tramvaji
schopnosti pro quattrocento...

Michal Medvěd

Uvolnilo se jedno místo pro dámu!

Michal Medvěd

Quote from: Michal Medvěd on October 19, 2007, 19:01:10 PM
Přihlásily se mi dvě nezadané krasavice z Brna, tak pokud opravdu obě přijedou, můžete si je rozdělit... ;)
Zjistím.

M.

Tak budou, budou.

Michal Medvěd

Takže po bojové poradě jsou momentálně v plánu Lauro, Cupido, Duchesco, Fiore de Virtu a Gelosia.