Fórum starého tance

Krásný nálezy

Started by Michal Medvěd, January 28, 2008, 13:51:11 PM

Previous topic - Next topic

Michal Medvěd

Quote from: Hádíth on February 05, 2008, 09:29:19 AM
No já jsem ještě nikdy netancovala žádnou pavanu... (doufám)... bych to chtěla zkusit... Prosím.

Tvé přání bude vyplněno. Hledám ovšem dobrovolníky na gaillarde! Kdo se hlásí?

Tereza

No já jsem ještě nikdy netancovala žádnou pavanu... (doufám)... bych to chtěla zkusit... Prosím.

Michal Medvěd

Tož, náplň první open-class (poměrně předvídatelná) zveřejněna. Berte a vychutnávejte! ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on January 28, 2008, 13:51:11 PM
Krásný nálezy
Pro ty, kdo ještě potrefení nejsou, je tu možnost přijít o něco dřív a během hodinky se seznámit se základy toho, co se bude během večera provozovat. V moderních kruzích se tomu říká open class, to je dneska takové trendy slovo. Řikejme tomu taky tak, ať se nám to staré s novým hezky propojí.

No já pořád nevěděl, co je to ta open class. Asi nemám zkušenost s moderními kruhy.

Ale když jsem si to přeložil do češtiny, tak class = třída, a třídy jsou ve školách, a škola, to je už Universita :-)

No tak mě při čtení té tvé vysvětlivky zrovna napadlo, jestli by ta "open class" nebylo ideální místo pro lidi z Wikiverzity.

Jo že nevíte co je Wikiverzita? No to je právě ta chyba. Skoro každý u nás už zná Wikipedii a případné další projekty Wikimedia Foundation, wikipedistů jsou už v Čechách tisíce, ale na Wikiverzitě skládáme cihličku k cihličce už přes rok dva zedníci :-(

No a jak koukám, tak forum.rond.cz jen srší příspěvky. A nám na té wikiverzitě chybí nějaká ta DAMU  ;) Tak nechtěl by se toho někdo ujmout ? ;D

A z téhle "open class" že by se stala její první třída  :-*

http://beta.wikiversity.org/wiki/Wikiverzita

A kdybyste tam hledali můj pedagogický kabinet, tak se tam jmenuju stejně jako tady:
http://beta.wikiversity.org/wiki/User:Kychot
konzultace tady http://beta.wikiversity.org/wiki/User_talk:Kychot
a učim tam skoro všechno http://beta.wikiversity.org/wiki/Special:Contributions/Kychot protože fakt nejsou lidi, tak pomozme Wikiverzitě a udělejme tam nějakou taneční fakultu!  :o

Martina

Pokud jde o dobu konání, mám stejný názor jako Jana a Mikuláš. Je škoda, že se to mimopražským nehodí, ale pokud je to jediný čas, který nám dali... Navíc je to super čas, člověk dojede z akce, stačí se vybalit a pádí ;D (a někteří mimopražští si jednou za čas dohodnou přespání u známých a udělají si pěkný delší víkend)

Michal Medvěd

Naja, je to trochu pragocentrická akce, no  :-\ Ale holt jináč to nejde. Pokud to má být pravidelně, přijde mi to jako jediné kloudné řešení.

JanaWar

Už se mi ozvala reklamace na nedělní večery z naší spřátelené základny ve Frýdku;-) A je to sice škoda, že se tu s nimi nepotkáme, ale pro pražské tanečníky mi to připadá úplně ideální. Člověk "Nálezy" stihne i společně s nějakou tou víkendovou akcí...

Michal Medvěd

Neděli nám niikdo neodpáře, jindy je ve Ztrátách narváno a prodělali by na tom. Předpokládaný konec je kolem desáté, pít se pak dá až do vyhození... ;)

Miran

Uchuch, musí to být v neděli?
Oni pak v noci blbě jezdí vlaky. I ty k nám na západ... :'(
To pak půjdu z candrbálu rovnou do školy... :-\
Je nějaký předpokládaný čas ukončení, bo se to dá táhnout hluboko k ránu?
No, bude dobrodrůůůžo. Pokusím se ještě někoho z Glorie ukecat... ;)

Michal Medvěd

Quote from: Martina on January 30, 2008, 11:37:06 AM
Já počítám, že dorazím já a cca 2 kamarádky.

Zkuste vzít i nějaké kamarády. Spousta tanců bude párových ;)

Michal Medvěd

Vstupné je nulové, možná na konci poprosím o nějaké zcela dobrovolné výstupné ;)

Maraichine bude. To je pěkný, roztomilý základový tanec. Ano, ano.

JanaWar

Docela ráda bych si znovu zatancovala "Le Grand Valet". Minule to taky bylo docela fajn, ale když člověk za sebou musí táhnout úplně cizího pána s bříškem (a za ním je další a další a další - pak - světlá chvilka - ejhle, Jiřík - a opět nekonečný zástup pánů, kteří původně vůbec tančit nechtěli), nemá z toho hopsání takový požitek;-)

Martina

Já počítám, že dorazím já a cca 2 kamarádky. Už na open class. Možná nás ale dorazí i víc. (Jaké je vstupné?)

Michal Medvěd

Podněty? Komentáře? Žádosti o konkrétní tanec, skladbu, koktejl?
Taky bych uvítal hrubou představu o předpokládané návštěvě, salonek je dost velký, aby mi v něm bylo samotnému smutno, a dost malý na všechny moje taneční známé...

Michal Medvěd

Krásný nálezy
aneb
Vytahujeme staré taneční haraburdí a zkoušíme, k čemu je nám dneska

Pokud hledáte akci,

- na které provětráte staré tance, co umíte, a můžete okoukat i nějaké nové,
- na kterou večer zajdete, když zrovna máte chuť, protože je pravidelná,
- na kterou netaháte kostým (všichni jsou totiž v civilu, jelikož se sešli kvůli tancování),
- na které se netancuje na povel a podle něčích návodů,

už jste ji našli. Krásný nálezy.

Cože? Nu:

- série pravidelných (když se zadaří a bude zájem) tanečních večerů se starými a lidovými tanci z různých koutů Evropy,
- zběsilý pokus provozovat dávno ztracené tance jako tance zcela současné a společenské,
- možnost přijít si dvakrát do měsíce někam zatancovat branle double nebo pít pivo a koukat, jak to dělají jiní,
- příležtost provětrat uleželé taneční dovednosti na nových lidech s novou porcí lihu
- a hlavně se setkávat a udělat ze starých tanců příjemnou společenskou událost.

COŽE?

Prostě: diskotéka s open class zaměřená na tance starší než sto let.

Myšlenka se zrodila nenadále. Snad z potřeby tancovat. Bylo mi líto, že standardáři mají svoje plesy, salsáři salsotéky, tangisté milongy, swingaři swingové večery, hip-hopeři diskotéky a historičtí tanečníci velký kulový. Tak uvidíme, jestli se s tím dá něco dělat.

Na Krásný nálezy může přijít kdokoliv, kdo už byl jednou starým tancem potrefený, a zapojit se do tance. Chystá se pestrá směs společenských tanců v rozpětí od šestnáctého do devatenáctého století. Branles, allemandes, gaillardes, measuers, country dances... Ty jednodušší bez nějakého velkého vysvětlování a zdržování, ty složitější s jemným připomenutím. Tance kruhové, řadové i párové, sólové i pro všechny naráz.

Pro ty, kdo ještě potrefení nejsou, je tu možnost přijít o něco dřív a během hodinky se seznámit se základy toho, co se bude během večera provozovat. V moderních kruzích se tomu říká open class, to je dneska takové trendy slovo. Řikejme tomu taky tak, ať se nám to staré s novým hezky propojí.

Kdy?

- První výkopy o nedělích 9. 3. 2008 a 30. 3. 2008,
- v případě zájmu pak dál až na věčné časy se čtrnáctidenní frekvencí,
- open class (to je to módní slovo) od 19:00, diskotéka (to je naopak to velmi zastaralé) od 20:00.

Kde?

- V zadním salónku baru jménem Krásný Ztráty,
- Náprstkova 10, Praha 1, Staré Město.
- http://www.krasnyztraty.cz/

A za kolik?

- Vstup zdarma,
- když se vám to bude líbit, můžete při odchodu hodit něco do klobouku.
- Ale nemusíte.
- Vážně.

Playlisty jednotlivých večerů budou s mírným předstihem vyvěšené v kalendáři. Rovněž tak náplň oupnklásů.