Fórum starého tance

Krásný nálezy

Started by Michal Medvěd, January 28, 2008, 13:51:11 PM

Previous topic - Next topic

Martina

Já taky doufám, že další nálezy budou, ale až po 30.4.
(Sněhuláci došli. Není tady už nic než zasviněné zbytky hrud sněhu, takže nádherně vyniká veškerá špína, prach, odpadky... Snad ještě nasněží, ale nevim, nevim.)

Radek

Ja jsem se dopravit chtěl, jen jsem se celý víkend snažil obohatit tento svět zánamem svého neumu hry na buben.
Na příští Nálezy se ale těším a doufám, že budou.

JanaWar

(Ahoj ahoj Marti, už jsi uplácala nějakého pěkného, rusky hovořícího sněhuláka? Neztrať se tam, skalní fanoušky potřebujeme;-)

Martina

U mě osobně to byla spíše náhoda, že jsem nepřišla, protože jsem holt mimo. Ale chtělo se mně. Pokud bude další nález a já budu v republice, tak ráda dorazím. (U Martina toto říct nemůžu, protože se teď učí a navíc musel v neděli do Brna...)

JanaWar

Já bych zase přišla;-) Možná bych měla radost, kdyby se přidalo pár bretonských tanců a ubralo pár bránlů. Nějak jsem zjistila, že mně ty nejprovařenější Arbeauovské kousky už moc nebaví. Bretaň je v podstatě to samé, ale nemám tolik oposlouchanou hudbu...

Jirik

Já byl spokojenej - zatančil sem si, najedl sem se a ani sem si nic neudělal :-)
Ale že bych mohl dopředu říci že budu mít 100% účast na všech nálezech - tak to ani náhodou.

Michal Medvěd

Nevím, jestli na vás sedlo jaro, či co, ale účast pěti řádných návštěvníků (z čehož dva utekli dřív a jeden přišel později) byla sice příjemná, ale k hledání nových prostor mě příliš neinspiruje  ;)

Tak povězte, esli to byl jednorázový výkyv nebo jestli je historická taneční scéna na pravidelnou akci moc malá. Obojí si dovedu dost dobře představit. Případně jestli má cenu něco takového dělat jenom přes zimu.

Hm?

Michal Medvěd

Factum est! Přidal jsem tedy na žádost davu jednu přestávku. Celkově jsme o trošku delší než minule, repertoir se nám množí. Dosti řečí: tole et lege!
http://forum.rond.cz/index.php?topic=125

Michal Medvěd

Omlouvám se, pekelně nestíhám, padla na mě naprosto démonická práce. Slibuju dodat do pondělí.
Lokaci zanáším do paměti a při nejbližší vhodné příležitosti prozkoumám. Díky!

Irena Pekovová

Já jsem napočítala něco přes dvacet... Ale možná jsem to vzala i s obsluhou :o)
Ale to hlavní:
těsně vedle tanečních potřeb Grischka v Mikulandské ulici je Nevinný bar, kde inzerují taneční večery ve sklepení vždy od středy do soboty. Stálo to tam venku bílou křídou na černé tabuli, ale šla jsem jen okolo a neprozkoumala vnitřek. Ale průhledem skrz výlohu je tam móóóc útulno a Jana by se tam určitě mohla konečně opít :o) Třeba se mnou :o)))
Nebyl by už taneční pořádek na příště?

žabža

Spočítal někdo kolik tam bylo lidí?

JanaWar

Nedělní večery v Krásných Ztrátách jsou už bohužel zamluvené. Celý duben a květen, pokud vím. S útratou snad spokojeni byli;-)

Martina

Myslím, že u hotelu Pyramida by to v zásadě nevadilo. Co?
Ve Ztrátách už nás nechtějí? A to jsme se snažili udělat co největší útratu :) Jsem to asi špatně pochopila s tím větším sálem. Myslela jsem, že kopačky jako dáváš ty jim, hehe.

Tereza

Když nebude nic jiného tak stále nabízím Hospodu na Hrádku, tam je sál zadáčo, stačí se jen domluvit... A nápojů tam tečou hektolitry.. Je tam i pódiátko na muzikanty a dobře tam vaří... Akorát to není v moc centru, je to někde u hotelu Pyramida, nebo tam někde...

Michal Medvěd

Tož gaillarde: ta Xenova varianta poměrně odpovídá renesanční taneční realitě (akorát tam by asi muzika byla kratší a sloužila jenom pro jeden pár), takhle nějak bych si to představoval. Akorát je potřeba, aby to vůbec někdo chtěl tančit. Posledně to byly spíš takové nesmělé pokusy...

Pauz klidně udělat víc můžeme, to není problém. Taky můžeme některé tance zopakovat ještě víckrát - u těch párových věcí fakt není nutné, aby byli všichni pořád na parketu. Klidně si můžou povídat někde v koutě a zatancovat jednu allemandu ze tří.

Pokud jde o místo: příště je to naposledy ve Ztrátách, to je pravda. Že to bude potom ve větším jsem rozhodně neříkal. Nevím, kde to bude potom. Bude-li to potom vůbec. Klidně navrhněte nějaké přátelské místo!

Mělo by být:

a) dostatečně v centru, nejlépe někde, odkud se dá snadno dostat aspoň na dvě různé linky metra,
b) přiměřeně velké,
c) živé a lidské, žádná tělocvična,
d) s pestrým nápojovým lístkem
e) a s minimálním (nejlépe žádným) nájmem.

Jinak bych se nebál, že by příště bylo lidí nějak zvlášť víc. Možná přijde někdo nový, ale někdo starý zase určitě nepřijde. Dramatický boom bych rozhodně nečekal.