Fórum starého tance

Krásný nálezy

Started by Michal Medvěd, January 28, 2008, 13:51:11 PM

Previous topic - Next topic

Xen

Mozna by stalo za to neco rici o tanecni etikete, a komu se to libi bude se tak chovat a lide budou o nem rikat, ze ma dobre mravy. Takze ja jsem jednoznacne pro nejakou jednoduchou etiketu - da tomu urcity noblesni vzhled. Ale mela by byt jednoducha a prirozena.

Co se tyce galliardy, tak myslim, ze by stalo za to jet oboje.

Privni volna at si hopska kdo chce a jak chce, jsme tam kvuli zabave, a tohle je moznost si jen tak zazkouset, bez neci velke pozornosti.

Druha, takove mensi tanecni blok, tanci vzdy jeden par, napred zakrouzi, tim ukaze ze chce tancit at mu tam nekdo nevleze, pak chvilku tanci, mezi tim se zadavaji dalsi tancuchtivy, po chvilce prni par si rekne, ze uz se ukazali dost a ze je cas pustit nekoho dalsiho, tak pan hodi malou poklonku, dama mu ji opetuje a pan si odvadi damu (muzou si treba jeste trochu zakrouzit) a mezitim nastupuje na krouzeni dalsi par, atd.

Martina

Krásný nálezy byly velmi příjemné. Jak už psala Jana, pauzy mezi tanečními bloky by to chtělo dělat víckrát, aby si lidi mohli pokecat i mimo tanec a posedět. Ale to už bychom překročili hranici malého tanečního večírku ke skoro plesu. Místa opravdu moc nebylo, ale Mikuláš říkal, že příště je to naposled ve ztrátách, pak ve větším. Proto, pokud jde o rozkřiknutí, tak bych se nebálo to vesele vyřvávat do světa. Ať si užijí i ostatní :)

žabža

Nám a všem námi pozvaným se akce velice líbila.

JanaWar

Jsem se včerejším večerem převelice spokojená. Děkuji, děkuji, medvěde.

Jen Šakul mně trochu zklamal;-), slíbil alkoholové opojení a potom se místo toho stěhuje. No tohle tedy...

Nevadily by mi delší pauzy mezi tanečními bloky. Chtěla jsem si pořádně zatančit i pořádně se opít a na oboje dohromady jsem měla málo času.

Možná bychom se mohli nějak ujednotit v tančení Gaillardy. Jestli spíš podle Arbeaua nebo spíš kroužení po sále, aby se na parket vešlo víc párů. A pokud bychom se drželi Arbeaua, bylo by asi lepší vybrat nějaké delší nahrávky. Člověk má pár taktů zpoždění, než sežene tanečního partnera, potom obejde sál, dáma vyráží pryč, pán hopsá za ní... a už jsme skoro na konci;-)

Michal Medvěd

Byla tam Katka bez harfy, zato s Francouzem. Oba se vrtěli, radost pohledět ;)

sakul

Byla tam katka s harfou?
My jsem uz byli i domluveni, ze prijdem s nastroji a zahrajem, ale clovek mini a stehovani meni... Tak snad priste?

Tereza

Ještě jednou děkuji za supr renesanční večírek. Těším se na příští ale bojím se , že se to rozkřikne a přijde moc lidí (jak říkal Xen...) Ale kdyby se slezli i nějací praví renesanční mjůsikanti... (tak se obávám, že by se mnou Radek již netancoval...  :-\)

Xen

Ja jsem si to teda naramne uzil. Krasne si zatancil, jen mi tam chybela ma Kamilka, tak snad priste a doufam, ze budu mit cas i svama posedek. Prostredi ja opravdu pekne. Jen se bojim, aby tam priste neprislo moc lidi, takhle to myslim bylo akorat - plno, ale veslo se to.

Na tu galliardu se budu muset nejak pripravit ( :(), uz to planuji delsi dobu, ze si udelam par svych vazbicek, ale porad to odkladam.

Michal Medvěd

No, tak gaillarde dopadla, jak dopadla ::)  ;D

Každopádně děkuji všem zúčastněným za výdrž, pochopení a zápal! Bylo výrazně příjemnější, než jsem čekal, za což patří poklona především všem, kdo se nebáli poprat s nepříliš známými věcmi. Myslím, že to celé byl krok správným směrem - ke společenskému historickému tanci. ;)

Příště určitě uděláme ještě nějaký úvod do taneční etikety, to tam trochu chybělo, jinak samozřejmě obměníme (přidáme) repertoár. Už teď jsem zvědav na druhý pokus!

Názory, podněty, připomínky?

JanaWar

Quote from: Michal Medvěd on February 05, 2008, 13:40:37 PM
Hledám ovšem dobrovolníky na gaillarde! Kdo se hlásí?

Jojo, gaillarde vždycky a s radostí... Myslím, že to s těmi dobrovolníky nebude zdaleka tak zlé;-)

Tereza

Michal Medvěd

Odkaz je
a) úplně na dně úvodní stránky, kde se zobrazují budoucí akce,
b) v diskusích v kategorii kalendář.

Až to najdeš, můžeš si kliknout i sem a dostaneš se tam taky  ;)
http://forum.rond.cz/index.php?topic=117.0

Tereza

A kde že si to mohu prohlédnout?

Michal Medvěd

Do popisu akce Krásný nálezy I přibyl mimo náplně open-class i úplný playlist večera. První verze. Račte přehlédnout a zhodnotit!

kychot

Quote from: Michal Medvěd on February 05, 2008, 13:40:37 PM
Hledám ovšem dobrovolníky na gaillarde! Kdo se hlásí?

No pokud nevadí, že při tom kopu trošku jako kozel, a taky tak trochu stereotypně, tak s radostí  ;D