Fórum starého tance

Připomínky k fóru - co vám tu chybí, vadí...?

Started by Michal Medvěd, June 01, 2007, 17:35:10 PM

Previous topic - Next topic

Michal Medvěd

Tak jsem to tam protlačil. Pomohlo to ocitovat, vymazat odkazy (s nima to tam nikdy nevydrželo) a pak je tam přes kladívko vrátit. Nic tomu nerozumím, ale funguje to.

Michal Medvěd

Ju, dělám na tom. Příspěvky okolo toho jsem vymazal, neb jsou off-topic a patří spíš sem.

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 14, 2008, 11:13:54 AM
Zrovna na to koukám a jsem z toho taky jelen.
Už se mi to taky jednou nebo dvakrát stalo a jistou perzistencí v mazání a kopírování jsem to vždycky nakonec protlačil. Ale s nadávkama. Nevím, co mu vadí.
Každopádně tyhle příspěvky se většinou zachovávají z neznámého důvodu a) ve zkráceném výpisu diskuse, který se zobrazuje pod okýnkem, když člověk zadává odpověď a b) ve výpisu nejnovějších příspěvku (ale ne na hlavní stránce, jenom když se do něj člověk podívá).
Zkusil bych tradičně variantu s co nejmíň odkazama... a dopsat je pak. Hm.

Omluva velká. Nejsem pánem tohoto kódu ;(

Hm. Tak jsem si ještě stačil všimnout, žes ten můj příspěvek někde vylovil a přeposlal ho jako citaci do fóra. A kouknu se tam podruhý - a už to tam zase není! Tak jsem z toho jelen, ale už to neřeším. Tak jsetli myslíš, tak to tam skus ještě jednou dát bez těch odkazů, jestli se to tam udrží nebo co  >:(

Michal Medvěd

Zrovna na to koukám a jsem z toho taky jelen.
Už se mi to taky jednou nebo dvakrát stalo a jistou perzistencí v mazání a kopírování jsem to vždycky nakonec protlačil. Ale s nadávkama. Nevím, co mu vadí.
Každopádně tyhle příspěvky se většinou zachovávají z neznámého důvodu a) ve zkráceném výpisu diskuse, který se zobrazuje pod okýnkem, když člověk zadává odpověď a b) ve výpisu nejnovějších příspěvku (ale ne na hlavní stránce, jenom když se do něj člověk podívá).
Zkusil bych tradičně variantu s co nejmíň odkazama... a dopsat je pak. Hm.

Omluva velká. Nejsem pánem tohoto kódu ;(

kychot

Quote from: Michal Medvěd on November 23, 2007, 00:02:56 AM
8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)

(...tvrdé jádro...)

Hmm, proč zase já musím mít porád nějaké problémy?
Před chvílí jsem odpovídal na příspěvek Re: O jílovské zlato od Radim van Ousek (Představení, vystoupení, plesy)
uložilo se to OK, pak jsem tam uviděl chybku, opravil ji přes kladívko vpravo nahoře a po odeslání moje odpověď totálně zmizela ze seznamu. :-( Tak jsem to napsal podruhé, odeslal - a hle, viděl jsem tam najednou tu svoji odpověď dvakrát. Jenž dvakrát citace od Radima van Ouska, což vypadalo blbě. Tak zase klepnu na kladívko, opravím, uložím - a nevidím nic! Tak to zkusím po třetí - no a co myslíte, že se stalo? Vidím tam svůj příspěvet třikrát! To si říkám, už budu za blbce, tak u prostředního příspěvku kliknu na popelnici. No a co myslíte? Uhlodli jste správně: Zmizely mi všechny. Dávat to tam počtvrté už nebudu, protože (asi správně) tuším, že ty dva tam ještě někde jsou schovaný. Jakto že je nevidim??  :o

Michal Medvěd

8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)

(...tvrdé jádro...)

Radim Vaňousek

Great!  ;)
Fórum působí bohatěji. I já, coby taneční lama a historický laik, se teď lépe orientuji. Máš dobrej základ, už ti zbývá jenom neustálá propagace na jiných serverech a budování tvrdého jádra. Vyber skupinu těch nejaktivnějších uživatelů tohoto fóra (a doufej, že se aspoň trochu znají, hlavně aby znali tebe), udělej jim skrytou diskuzi (chat) a nech je se spřátelit trochu víc. Až si na sebe zvyknou totálně, budou šířit osvětu všudemožně a ty je pak můžeš nastrkat do moderátorských funkcí. Jednoduchá úvaha, ověřeno v praxi.

Rondu zdar!
Broda hrr!
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Tak jsem, přátelé, rozkategorizoval fórum. Nejspíš blbě, to se dobře asi ani udělat nedá  ::)

Takže přijímáme zlepšovací návrhy! A za případné problémy se omlouváme. Hlásit, hlásit, hlásit!

...

Zásadní novinky:

- při zadávání akce je potřeba si hlídat, do kterého "chlívečku" spadne (vystoupení / semináře / netaneční)
- v horní liště je na Jitčino nový odkaz "Odkazy", zatím funguje jen v angličtině: tady by mohl vzniknout rozsáhlý rozcestník, ale taky nemusel, uvidíme.

Michal Medvěd

No proto!  ;D

Jinak o členění stále dumám... měl jsem asi pět minut na přemýšlení, ale vytvořit kloudné kategorie jsem nestačil, pak zase přišel standardní stres všedního týdne. Ale mám to na to-do-listu. Fakt.

Radim Vaňousek

OK, sypu si popel na hlavu.  :-[ Mám dojem, že vykání není na místě. Na prvním "alkoholickém"  ;D  semináři v Klubu odložených žen jsem byl a tykal ti. Takže sorry...
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Radim Vaňousek

Vidíte, stačila jedna reklama na ČŠ a částečně máte o návštěvnost postaráno. Avšak rozdělení diskusí je nutné, jak jste si sám mohl všimnout. Téma "členění fóra" bylo shlédnuto 49x ? ... z toho cca 10 hitů na můj účet. Ptal jsem se včera svých známých na Vaše fórum, zdali ho už pročítali... Někteří o něm doposud nevěděli (protože nemají čas prohlížet ani moje vlastní) a někteří se nehodlají prohrabávat směsicí témat, které je nezajímají.

Ještě mne napadá: návody k tanci, noty, etiquette apod. by chtělo dát do samostatné sekce umístěné tak, aby to návštěvníka praštilo do očí hned ze začátku.

Vím, že je všechno časově náročné. Když už jedou vedete fórum a nemáte dostatek odhodlaných moderátorů, nebo aktivistů, je těžké se prosadit. A sám všechno nestihnete...

Michal Medvěd

Hm... myslím, že na šerm jsem určitě nějakou pozvánku kdysi házel, schermem si už tak jistý nejsem, ale možná i tam. I na Nyxu něco probublalo. Livinghistory jsem, pravda, zasklil zcela.

Na členění jsem založil anketu. Ne že bych věřil, že ji někdo vyplní, ale schválně...  ;D

Radim Vaňousek

Ad. návštěvnost:
Také by neuškodilo menší působení na "šermířských" serverech ceskyserm.cz scherm.cz. Nu a proč ne aj na livinghistory.cz ...

"Nechci se zmiňovat o Google bombě, jejíž uplatnění bych určitě nikomu nedoporučoval, a vlastně vůbec nevím o co se jedná..."  ;D ;)

Nu a nějaké bannery apod. jsou taky dobrou volbou.

Komunitě se musíme hold vnucovat

Michal Medvěd

Tak já slibuju, že té myšlence věnuju nějaký procesorový čas...  ;)

Radim Vaňousek

Není zač...

Občas se najde uživatel, jenž má lepší znalosti v oboru, který děláme, než si myslíme (což je na mém fóru každou chvíli). Pokud je tvůrčí povahy, bude mít zájem napsat nějaký článek apod. Pokud bude fórum nahňácané do dvou témat, jeho článek se časem ztratí a stejnětak i zájem tohoto uživatele sem cokoliv dalšího psát.
Loser-user si vždycky přečte popisky témat. Loser-user má na monitoru rozlišení alespoň 1280x1024, takže ho větší seznam témat nevyvede z míry. Co se týče webové, stromové struktury -čím méně "vidlic", kterými se musíme proklikat, tím lépe.

Navíc potom můžete snížit počet záznamů, které vypovídají o změnách v tématech, na cca 5.

Slušně rozdělené fórum je např. Spellholdstudios