Fórum starého tance

Výbava historického tanečníka - Proseč 2009

Started by Michal Medvěd, November 03, 2008, 11:52:21 AM

Previous topic - Next topic

Linked Events

kychot

Quote from: Adetka on January 08, 2009, 23:16:26 PM
Quote from: Michal Medvěd on January 08, 2009, 11:46:16 AM
A Ještěd kdyžtak uplácáme společnými silami kdekoliv. Dám to do propozic: lopatičky s sebou!

No já nikdy neměla pocit, že jsem normální... ale 362m vysoký kopec, to je i na mne trochu moc.
I když... pro kolik lidí má být ta bojovka?

No, tak k tématu: Jesli znáte ten rébus, co je to: PR.EL

Adetka

Quote from: Michal Medvěd on January 08, 2009, 11:46:16 AM
A Ještěd kdyžtak uplácáme společnými silami kdekoliv. Dám to do propozic: lopatičky s sebou!

No já nikdy neměla pocit, že jsem normální... ale 362m vysoký kopec, to je i na mne trochu moc.
I když... pro kolik lidí má být ta bojovka?

Michal Medvěd

Ech, dělali jsme Velhartice na Malešově, klidně uděláme i Proseč v Pohledce  ;D

Adetka

??? Mimochodem začíná být zavádějící název tohoto Tématu - Proseč 2009

Adetka

:) nenapadá mě nic čím bych mohla vyrušit nedostatky  :-[
Vzdálenost od Prahy bych ještě troufnout mohla, Kostomlaty jsou 45 minut vlakem, ale ten Ještěd prostě do prázdnin nevyřeším, budu mít dost práce s bakalářkou, natož pak s ještědem v Polabí.
Co se mne týče budu jenom ráda, když budeme někde, kde to neznám a kde je to domu dál a dráž, mám tendence odcházet za prací.

Michal Medvěd

Quote from: kychot on January 06, 2009, 10:43:17 AM
Díky! Jen škoda, že tam nemáš jiné hvězdičky než zrovna pěticípé. No ještě že nejsou rudý  :-\

Přitleskám ti nějakou karmu  ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on January 06, 2009, 05:37:49 AM
Body za kuráž, body za výdrž!

Díky! Jen škoda, že tam nemáš jiné hvězdičky než zrovna pěticípé. No ještě že nejsou rudý  :-\

Michal Medvěd

kychot

Quote from: Michal Medvěd on January 05, 2009, 14:03:07 PM
Opomněl jsem něco?
Jestli máš, Adetko, něco, co odruší nevýhody a přidá nějaké výhody, sem s tím! Ale už nám to trochu přihořívá...

No, Adetka sice nejsem, ale zato dokážu každou pitomost tak zdramatizovat (Marie Kinsky by to určitě ocenila), že se ze Silvestrovské prohlídky Studenecké sokolovny stal horror.

Byli jsme právě v Dolní Kalné, což je asi tak 8km od Studence, ta tak jsem volal správci, že se přijedeme podívat na Sokolovnu a že tam budeme asi za 15 minut, bylo to tak předem domluvené, protože oni bydlí někde na druhém konci vesnice, než je ta Sokolovna. Ale to jsem neměl dělat.

Protože odjeli jsme ještě asi 200 m a auto mi začalo chcípat, přepínal jsem zběsile střídavě na benzín a na LPG, a na poždý pohon jsem jel několik sekund a zase to začalo chcípat, až to chcíplo úplně. Tak jsem poslal SMS správci, že nám chcíplo auto a že do Sokolovny dorazíme se zpožděním a přišla nám odpověď, že až to opravíme a budeme v Sokolovně, že se máme ozvat. (Naivně jsem si myslel, že nám třeba nabídne pomoc, když jsme byli pár km otamtud.)

Nevěděl jsem, co s tím je, až jsem to za chvíli zase nastartoval a podobným způsobem ujel ještě asi 3 km a najednou vidím, teploměr na bodu varu. Tak to zastavím v nejbližší vesnici a to se mi voda už vařila. Jak mi totiž přes léto občas unikla voda z chlazení, než jsem vyměnil prasklou hadici a doléval jsem to vodou, tak jsem měl Fridex už tak naředěný, že mi to teď zamrzlo a tím pádem se mi nemohl LPG ani odpařovat ve výparníku. Pokoušel jsem se výparnik rozmrazit vlastními dlaněmi, a to jsem si dal, prsty mi totálně zmrzly, bylo asi –10 °C. Navíc se mi urvalo plastové hrdlo u chladiče, takže mi asi litr kapaliny zase vytekl. Měl jsem totálně zmrzlé prsty, až jsem kničel bolestí. Nakonec jsme krizi nějak přežili a podařilo se mi hadici provizorně přichytit k chladiči na 3–4 mm výběžek, který tam ještě zbyl, a dolít rezervním Fridexem, kterým jsem měl naštěstí s sebou, a zbytkem kapaliny z okruhu, který jsme nachytali do krabičky od Solviny, když vytékala z chladiče.

Tak se nám podařilo dojet aspoň k benzínové pumpě, kde jsme dokoupili benzín a Fridex. Pak jsem tam asi půl hodiny nechal běžet motor na prázdno a hlídal, aby se neuvařil, a chvílemi na to fouknul větrákem teplý vzduch z chladiče, a tak se nám podařilo postupně zvýšit teplotu pod kapotou a tak roztavit zmrzlý okruh. Topení to té doby bylo samozřejmě zamrzlé, takže jsme tam dost vibrovali.

Dojeli jsme do Sokolovny celý zmrzlí a zapráskaný a volali správci a ten byl dost nevrlý, že už je pozdě a že zasedají k Silvestrovské večeři a že k nim přijela na návštěvu i maminka.  Že jsem mezitím dvě hodiny bojovali o život mu bylo ukradený. Tak jsem se ptal, co tedy, jestli máme teda přijet jindy, a on, že mi teda předá manželku. Nakonec správcová přijela a dala nám 3 min na to, abychom si lesnickým pásmem změřili velikost obou tělocvičen (24x12 a 13x7 m), víc už jsme si prohlédnout nemohli, protože spěchala na rodinnou večeři.

Bál jsem se, aby se mi zase nezačala vařit voda, zatímco budu vevnitř, a tak jsem předtím vypnul motor, ale to jsem neměl dělat, protože po návratu už jsem zase měl problém ho nastartovat. No nakonec se podařilo a my asi 50 km/h rychlostí zmrzlí jak ... mohli pokračovat v jízdě.

Takže nedostatek jiných informací jsem se snažil vykrýt líčením zážitků, ale to nevím, jestli bude někomu něco platné. Tak se pokusím tu hlavní informaci (sály o ploše cca 280 + 90 = 370 m2) ještě nějak doplnit:

* Přívětivost správců v tom momentě bylo dost těžko posoudit
* Podle jejich informací ještě není jasné, zda to ubytování bude v tom našem termínu volné, to se bude vědět asi tak v březnu
* Místo je to tady, co je ta šipka se číslem 8: http://www.mapy.cz/#x=135646656@y=137606128@z=16@mm=F@sa=s@st=s@ssq=studenec@sss=1@ssp=125146021_129091457_145953701_145393537
(Teď koukám, že u šiply s číslem 9 je konkurenční Orel)
* Ještěd vidět není, místo toho je vidět Černá hora - no možá i Sněžka, ale v tu silvestrovskou noc se to odhadnout nedalo
* Spojení BUSem s Prahou celkem ideální, přímé (je to linka na Vrchlabí a Špindl)
* Internetové spojení se mi zatím nepodařilo vyzjistit
* kuchyňka tam (údajně) je, i když v tom chvatu mi ji neukázali
* dvě sámošky v místě celkem funkční + řeznictví
* katolický kostel s farou funkční
* dvě benzínky včetně LPG
* koupaliště až v tom autokempu v Dolní Kalné
* hospody ve vesnici znám dvě, z toho jedna  celkem přepychová, hostinský se chlubí, že se u něj stavuje Václav Klaus, když si jede zalyžovat do Krkonoš, ale ceny přitom celkem přijatelné

---

No a pak v té Dolní Kalné (co je ten autokempink + koupaliště) je také jedna celkem velká Sokolovna, ale co se týče ubytování, tak to bychom si asi museli zajistit v tom autokempingu v chatičkách, což je asi tak 1km daleko od té sokolovny
http://www.mapy.cz/#x=135838016@y=137563776@z=13@mm=T@dm=135821760+137562624+39616+3328@sa=s@st=s@ssq=studenec@sss=1@ssp=125146021_129091457_145953701_145393537
(Zato se ale přímo v budově téhle Sokolovny nachází hospoda)

Michal Medvěd

Přidávám stručné shrnutí z mého pohledu.

Výhody:
- dá se spát přímo na baráku (na zemi na matracích), což skautským typům výrazně sníží náklady na ubytování,
- pan správce je OPRAVDU milý,
- ve vsi jsou funknčnější potraviny,
- Nové Město sice nemá aquapark a Tesco jako Liberec, ale je to do něj asi dvacet minut líné chůze,
- v pohodlné dochozí vzálenosti je koupaliště, několik sportovních areálů a pohřební ústav,
- v patře objektu je knihovna a venku na zdi internet.

Nevýhody:
- není vidět na Ještěd (ale jinak je tam poměrně pěkně),
- sál je výrazně menší, museli bychom snížit počet účastníků,
- líní pražáci budou brblat, že je to z ruky.

Opomněl jsem něco?
Jestli máš, Adetko, něco, co odruší nevýhody a přidá nějaké výhody, sem s tím! Ale už nám to trochu přihořívá...

Bidak

Tož bylo to zajímavé a poučné. Je tam většina věcí, které potřebujeme, možná je ten sol trochu malý. Musíme udělat pořádně rozpočet a pak se uvidí.

Fotky: http://picasaweb.google.com/david.biedermann/Pohledec#

Adetka

Quote from: Michal Medvěd on December 23, 2008, 18:17:38 PM
Tož výprava na Vysočinu vyráží 4. 1., chce-li si kdo s námi udělat zcela zbytečný výlet, je vítán!
No jo v průběhu čtení jsem si říkala jak by bylo pěkné jet na výlet a ne porád sedět doma, to bych ale musela být v menším zapadákově, než kde obyčejně trávívám vánoční svátky  :)
Mám v plánu ukecávat ještě dva prostory, tak mi dejte vědět, jak jste na té Vysočině pochodili.

A jen tak mimochodem Vám všem přeji šťastný tento rok. ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on December 23, 2008, 18:17:38 PM
Tož výprava na Vysočinu vyráží 4. 1., chce-li si kdo s námi udělat zcela zbytečný výlet, je vítán!

No škoda, my se právě tu neděli 4.1. vracíme od Studeneckých sokolíků, jinak bych si ten weekend klidně i udělal, takže beru lesnické pásmo na měření smrků a jdu měřit rozměry basketiště.  ;)

Michal Medvěd

Michal Medvěd

Fajné, díky! Zatím jsme  dohodnutí, že se zajedeme v lednu v nejbližším možném termínu podívat na tu Vysočinu, tož uvidíme, jak to bude vypadat tamo. Hřiště na košíkovou by nám stačilo. Takže pokud Vysočina neklapne, beru balón!