Fórum starého tance

Výbava historického tanečníka - Proseč 2009

Started by Michal Medvěd, November 03, 2008, 11:52:21 AM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Xen

Quote from: Michal Medvěd on May 04, 2009, 12:23:55 PM
Hoho,

jestli si myslíš, že nám ti francouzi dají nějaké materiály předem, uvažuješ stále v duchu starého Rakousko-Uherska  ;D

Treba Ana Yepes nam na staz v Berline poslala zapisy, jejich rozhazeni pro dve urovne ucastniku a zminila i jakou hudbu bude pouzivat.

Bavil jsem se o vikendu s Marii, co ze by tam rada delala. A rikal jsem ji, ze by bylo dobre tam dat trochu Feldenkraisa a zkusit to nejak propojit s Frantiskem, cemus se nebranila. Dokonce rikala, ze okolo 20. kvetna - jestli se nepletu, bude v Praze. Bohuzel to zrovna budem s Davidem v tom Berline.

Myslim, ze by urcite stalo zato prodiskutovat s lektory konkretnejsi program a trochu je i nasmerovat, aby se mohla jejich vyuka propojit. A nebyli to vicemene tri odlisne veci jako lonske rocniky.

Michal Medvěd

Hoho,

jestli si myslíš, že nám ti francouzi dají nějaké materiály předem, uvažuješ stále v duchu starého Rakousko-Uherska  ;D
Zbytek se pokusím projasnit.

Ve školní tělocvičně se bude pouze spát, na tancování je poněkud poměnší. Je to samostatný obejtk, takový ten budníček naprosti škole směrem na sever, když se podíváš na ortofotomapu, je tam hezky vidět. V samotné škole by nám měla být k disposici kuchyňka. Ředitelka letos končí, skutečně ji někdo můžety vystřídat  ;)

Pogovat se bude ve společenském sále, v patře nad hostincem U jandů (na náměstí), který zároveň příležitostně sloužíval jako velké školní tělocvična. Ježto ale populace Nadějkova upadá, mají už jen první dva stupně, takže je na nějaké velké sportování neužije, tudíž to tam spíš leží ladem, jednou za čas zábava a hrají tam dívadlo místí ochotníci.

Co se tam točí si fakt ale nepamatuju. Optám se. Nicméně pivovárek funkční není.

Se zámkem se obce snaží spojit už od loňského roku, koupila to nějaká firma (myslím, že farmaceutická), pořád dělají mrtvé brouky. Samozřejmě jsme se snažili, ale dlabou na nás  :'( Bylo by tam věru hezky.

Co se komunikace týče, teď nepůjde ani tak o vedení a společné figury, ale o vzájemnou komunikaci v sólech a variacích, pokud jsem to dobře pochopil.  Co se pramenů týče, jde o to, že se budeme vždycky snažit přihlédnout i k tomu, co se píše. Ježto Francouzi, převážně Arbeau.

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 27, 2009, 16:15:36 PM
Tak halelůja, leccos se ujasnilo, první kolo přihlášek pro starou gardu přijímáme, vše je na http://blog.rond.cz/seminar
Mělo by nás být letos 18, cena se houpe na 3800,- včetně spartanského ubytování.

No dobrá, tak nejvyšší čas otevřít diskusi na téma k věci. Když už v tom budeme mít takové těžké prachy, tak to chce mít také důkladnou přípravu a začít zavčas masírovat organizátory ohledně nějakých materiálů atd.

Tak zatím pár dotázků:

Co se místa týče:

• Místo:
Jestli jsem to dobře pochopil, tak to vše jistí  http://www.nadejkov.cz/obec/skola.php?text=skola Mateřská škola pro 29 dětí s jídelnou a Základní škola pro 120 žáků s družinou Pivovarská 1/141, vybavená tělocvičnou, ve které budeme přes den tancovat a v noci (v základní variantě) spát na žíněnkách? A pokud bychom chtěli lepší protekci, může někdo z nás aspirovat na funkci ředitele http://www.nadejkov.cz/deska/deska.php?text=zamer.
  • Když je to v Pivovarské ulici, tak člověka hned napadne, je-li tento pivovárek funkční?
  • Pokud ne, tak co tam točí ten hospodský pod sálem? Pokud Gambáč, tak to snad abych zauvažoval o vrácení školného předem  >:(
  • Když už budeme vedle té Jistebnice, co tak vzít s sebou kancionálek a zkusit si trsnout na nějaký místní šlágr?
  • Co ten Mlýnský rybník, je plaváníschopný?
  • Zámek: Kdopa je tam teď pánem/paní? Někdo od Segerů anebo už to prodali? Nějaké pokusy o kontaktování záeckých bytostí učiněny byly?

Co se programu týče:

• Téma "Komunikace v tanci a improvizace" u nás sice není úplnou novinkou, nicméně z mé strany stále vítáno. Pokud si vzpomínám, tak trochu  intenzivněji jsme to brali někdy na podzim 2006 či na jaře 2007 v Lublaňské, ještě před tím Quattrocentem a před první Prosečí, to bylo dobré, pak na těch Prosečích už to tak intenzivní nebylo, tak kdyby se to podařilo, jít v tom zase trochu víc do hloubky, mohlo by to být perfektní.
  • Jo, Feuersteinova socha, to by mohlo být také dobré improvizační téma  ;)
  • "Důkladná práce s historickými tanečními prameny" – tak jsetli to dobře chápu, tak ta "komunikace+improvizace" by bylo takové primární téma a ta primární literatura takové jakoby sekundární? Jakoby kontrapunkt.

Michal Medvěd

Tak halelůja, leccos se ujasnilo, první kolo přihlášek pro starou gardu přijímáme, vše je na http://blog.rond.cz/seminar
Mělo by nás být letos 18, cena se houpe na 3800,- včetně spartanského ubytování.

Michal Medvěd

Jo, jenže loni jsme otevírali přihlášky o dost dřív a předběžně agitovali už od Vánoc. Teď je pomalu květen a furt není jasno. Takže podle mě už dost lidí nebude moct  :'(

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 27, 2009, 11:06:42 AM
Bude to menší, veselejší, jak jsem psal v mailu. Hlavně bude potřeba agitovat, abychom se naplnili...

Proč tolik agitovat, abychom se naplnili, když to bude menší? Pokud vzpomínám, každým rokem to bylo tak, že "kdo zaváhá, netancuje", takže musely být pořádníky dle pořadí placení záloh. Takže, menší, veselejší ... no a z toho vyplývá, že levnější nebo dražší? Obecné zákonitosti praví, že čím menší, tím také dražší.

Mně přijde, že nás 24 lidí bylo takové optimum a tak by mi přišlo spíš smutější, kdyby se na polovinu nedostalo a mohli přijet jen ti movitější.

Michal Medvěd

Tenhle týden snad bude definitiva, blýská se na lepší časy, asi. Bude to menší, veselejší, jak jsem psal v mailu. Hlavně bude potřeba agitovat, abychom se naplnili...

Adetka

To není dobrá zpráva. :-\
Můžeme být nějak prospěšní?

Michal Medvěd

Ví se pendrek ;( Dere mě to víc než vás.

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 16, 2009, 18:48:58 PM
Teď zrovna nikde. Možná v Prčicích. Uvidí se zajtra.

Mělo se vidět v pátek. A vidělo se něco? A co asi? V těch Prčicích  ???

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 16, 2009, 18:48:58 PM
Aha. tak tož tak. Když jsi psal, že se
se**alo, co mohlo. Opět se přesouváme, v pátek se uvidí, jestli máme kam
tak to na mě udělalo dojem, že mluvíš o tom virtuálním serverovém světě. A ono to zřejmě proniklo i do reálu. Nu což, jestli vyjdou Prčice, no tak tož tam můžeme vyrazit i pěšky  8)

Michal Medvěd

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 16, 2009, 00:30:28 AM
Nový web je na http://blog.rond.cz/seminar

A kdepakže je ten sál (+ přilehlé prostory)? To jsem na tom webu asi přehlédl. Na zámečku (= obecní ouřad) nebo ve škole v tělocvičně čiliže kdeže?  ???

Michal Medvěd

Web napadl virus, musíme ho vymazat a přesměrovat. Nový web je na http://blog.rond.cz/seminar
Podrobnější info bude po víkendu, protože se se**alo, co mohlo. Opět se přesouváme, v pátek se uvidí, jestli máme kam. A David konečně promluví z oka v oko s Marie-Claire. Tož tak.

kychot

Tak v Karlíně na Jílovském zlatu už se povalovaly jakési letáčky, a tady furt nic? Na profláknuté adrese http://prosec.unas.cz/ se zobrazují jakési nekonečné řetězce čísel, ty je zapotřebí nejdříve dekoódovat?