Fórum starého tance

O jílovské zlato

Started by Michal Medvěd, January 20, 2008, 14:55:11 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

kychot

Quote from: Michal Medvěd on April 14, 2008, 11:31:18 AM
Tenhle příspěvek někam zapadl, proto ho takhle ošklivě kopíruju... Omluva všem!

Takže zkusím doplnit ještě to inkiminované URL. Ta hnusně nahraná videa a fota z mobilu jsou na: http://dulos.cz/jilovskezlato/

Michal Medvěd

Tenhle příspěvek někam zapadl, proto ho takhle ošklivě kopíruju... Omluva všem!

Quote from: kychot on April 14, 2008, 11:00:23 AM
Quote from: Radim van Ousek on April 13, 2008, 23:43:39 PM
Musím říct, že ačkoliv je video komprimované do AVI (přes codecy od CCCP), tak je kvalita vzhledem k velikosti souborů obstojná. Každopádně bych se měl pokárat za špatně zvolený fotografický "spot."
Fotografie by mohly posloužit k posuzování oděvů atp. Ale jak jsem napsal už níže...  ::) >:(

Záznamy jsou naprosto perfektní, jediné, co člověka zamrzí, je, že to není od začátku přehlídky :'( Já si říkal, že v porovnání s tímhle bych se musel stydět dávat sem odkaz na to, co vyšlo mně http://dulos.cz/jilovskezlato/. Natáčel jsem to tím jediným, co mám, tj. mobilem Nokia 6680 asi 3 roky starým, takže výsledek je takový, že sotva rozeznáte člověka od nosorožce. Jediná přednost všech záznamů je v tom, že mají dohromady asi 120 MB a že jsem to natáčel poctivě od začátku až do konce v jednom kuse, včetně těch dlouhých proslovů mezi. Je to ve formátu 3gp, nějaký RealPlayer nebo MediaMlayer by si s tím měl poradit. Takže to může sloužit spíš jako takové připomenutí, jak to šlo všechno za sebou, než aby se na to zálibně koukalo  :-\

A tak by mě zajímalo, kde jso ty další záznamy, co tam kdo ještě natáčel?

A taky, je někde k disposici seznam skladeb, jak to šlo po sobě? Mohlo by se to vystavit tady na tom webu? Pokud to nikdo nemá pohromadě, tak sem někam aspoň vyvěsit ten program a že by k němu každá ze skupin dopsala názvy skladeb, které předváděla, a další informce o nich.

Bohužel, ta webovská stránka http://trnvoku.cz/soutez2 jim stále nefunguje, ani po upozornění, tak si asi budeme muset nějak poradit sami :-[

kychot

Quote from: Radim van Ousek on April 13, 2008, 23:43:39 PM
Musím říct, že ačkoliv je video komprimované do AVI (přes codecy od CCCP), tak je kvalita vzhledem k velikosti souborů obstojná. Každopádně bych se měl pokárat za špatně zvolený fotografický "spot."
Fotografie by mohly posloužit k posuzování oděvů atp. Ale jak jsem napsal už níže...  ::) >:(

Záznamy jsou naprosto perfektní, jediné, co člověka zamrzí, je, že to není od začátku přehlídky :'( Já si říkal, že v porovnání s tímhle bych se musel stydět dávat sem odkaz na to, co vyšlo mně http://dulos.cz/jilovskezlato/. Natáčel jsem to tím jediným, co mám, tj. mobilem Nokia 6680 asi 3 roky starým, takže výsledek je takový, že sotva rozeznáte člověka od nosorožce. Jediná přednost všech záznamů je v tom, že mají dohromady asi 120 MB a že jsem to natáčel poctivě od začátku až do konce v jednom kuse, včetně těch dlouhých proslovů mezi. Je to ve formátu 3gp, nějaký RealPlayer nebo MediaMlayer by si s tím měl poradit. Takže to může sloužit spíš jako takové připomenutí, jak to šlo všechno za sebou, než aby se na to zálibně koukalo  :-\

A tak by mě zajímalo, kde jso ty další záznamy, co tam kdo ještě natáčel?

A taky, je někde k disposici seznam skladeb, jak to šlo po sobě? Mohlo by se to vystavit tady na tom webu? Pokud to nikdo nemá pohromadě, tak sem někam aspoň vyvěsit ten program a že by k němu každá ze skupin dopsala názvy skladeb, které předváděla, a další informce o nich.

Bohužel, ta webovská stránka http://trnvoku.cz/soutez2 jim stále nefunguje, ani po upozornění, tak si asi budeme muset nějak poradit sami :-[

JanaWar

Taktéž - výkřiky a první dojmy:

Chtěla bych ještě jednou poděkovat Trnu v oku (a hlavně Elišce) - za statečnost a výdrž;-)

Moc se mi líbilo, jak všichni tančí s radostí. To byla snad úplně nejlepší věc z celé akce.

Rozumím tomu, že mimopražské skupiny byly odpoledne rády, že už můžou vyrazit domů. Ale stejně je škoda, že jsme se po soutěži v té hospodě nesešli ve víc lidech... Společenský rozměr akce určitě co nejvíc podporovat...

Souhlasím s tím, že by bylo dobré zamyslet se nad vymezením kategorií. I když to nebude zrovna jednoduché... rozhodně by - alespoň pro začátek pomohlo zrušit vymezení "šlechtické" v názvech kategorií. Například naše další věci - renesanční Arbeau (měšťani, Francie) a barokní Playford (měšťani, Anglie) - by se potom daly bez problémů zařadit.

Velmi podporuji nápad udílet ještě cenu za "nejstylověji oblečený soubor", včetně toho, že by o ceně rozhodovala třeba jen část poroty - ta, která rozumí odívání.

Udivilo mne, jak zbytečné nedobové věci měli někteří tanečníci na sobě. Třeba umělohmotné skřipce ve vlasech, moderní šperky. Asi v tomhle nejsem tak úplně nezaujatá a jsou to často jen drobnosti, ale mám pocit, že je zbytečné kazit si celkový dojem něčím, co se dá opravdu snadno obejít.

Zajímalo by mě, jak přesně se sčítají hlasy porotců. Počítá se průměr? Nebo se vyřazují nejnižší a nejvyšší "známky"? (Eliško?)

Michal Medvěd

Je to taky poučnej studijní materiál, to video. Ojoj.  :-[

Radim Vaňousek

"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Tak video rozhodně chválím! Kvalita věru mnohem lepší, než jsem čekal. Fotky asi projdu až zítra...
Díky!

Michal Medvěd

No, tak to jsem upřímně zvědav, co nám balšója tekníka připravila radostného. Děkujeme pěkně, předem, stížnosti přijdou potom  :P

Impudici jsem bohužel viděl jen z části, už jsme v "zákulisí" sborově dýchali na Jiříkův kotník, nicméně z toho mála, co jsem zahlédl, mi přišlo, že loni mělo jejich vytsoupení výrazně větší švih. A taky bylo tanečnější. Tak doufám, že tenhle (údajně zábavný) opus taky někdy uvidím.
Z té správné strany  ;D

(Nás nechval. Zpychli bychme.)

P.S.: Připsal jsem ti do příspěvku velikosti souborů... Omlouvám se za zásah do soukromí.

Radim Vaňousek

http://www.brodec.org/jilove08.rar (cca 340 mb)
http://www.brodec.org/vid_jilove08.rar (cca 140 mb)

Pár snímků a videí jsem s tím krumplem panasoňáckým pořídil. Ikdyž se zdálo, že v sálu je světla dostatek, foťák si mlel svou a většinu fotek pěkně rozmazal, nepomohla ani největší intenzita blesku, ani synchronizace s dlouhým časem. A k čemu mi byla stabilizace obrazu a znalost fotoaparátu, vlastně ani nevím.
Vše je pouze o penězích. Na focení bych pořídil alespoň D80 Nikona a na točení videa nějakou slušnou kamerku s 30GB HDD. :(
Jinak co se tancování týče, konkrétně v kategorií lidových tanců, Impudici+Revelin byly s váma u mě na prvním místě. Porota jim podle mého zkritizovala pouze špatný šerm a 2 Nadina nevýrazná gesta (kdo ví ...ví). Nic víc. Bych jim vytknul ještě jednu věc  -že jsem s nima nevystupoval  :-\ a zadruhé ...za tu dobu, co Divoké kvítí prezentujou ho mohli upravit tak, aby se pobavili i mutanti a nejen porota.

Vám se to, jak jinak, povedlo na 1+  ;D

"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Jen pár zcela neutříděných postřehů, z chvatu a z voleje:

- Docela mě mrzí, že letos bylo jenom šest soutěžících skupin. Oproti loňským dvanácti je to drastický propad. Doufám, že to nenaznačuje nějakou tendenci. Všiml jsem si nějakých dalších známých tváří v publiku, ale rozhodně jich mohlo být mnohem víc. Sledovat práci kolegů by mělo podle mého tak nějak patřit k dobrému vychování. Počítal bych s tím, že kdo netancuje, bude prostě sedět mezi diváky. Má někdo nějakou teorii, která by to kloudně podchytila? Mě napadají samé deprimující věci, jako obvykle  ::)

- Doufám, že se rozvine zase nějaká plodná diskuse kolem kategorií. Pořád si myslím, že to slovo "šlechtické" je tam zbytečné. U rekonstrukce by se prostě měla sledovat míra přesnosti rekonstrukce a nedumat o tom, jestli honosný kostým vypadá líp něž nehonosný. Ano, vypadá. Ale od toho by měla být porota složená z odborníků schopná odhlédnout a poctivě ušitou "lidovku" hodnotit výš než umělé samety a elasťáky zastrčené do piškotů.

- Moc mě potěšilo, že Villanella od loňska posunula kostýmy o kus dál. Doufám, že za rok to bude i bez polobotek  ;)

- Nemělo by smysl pokusit se nějak rozšířit společenský rozměr akce? Fakt nevím, kudy, jak a kam, ale říkám si, že by třeba lidi ocenili, kdyby se to protáhlo na víkend, večer byla třeba nějaká společná tancovačka a druhý den, cojávím, nějaká dílna, přednáška, seminář, workshop, nebo jak se těm věcem říká. Zase nás v té hospodě po akci moc nebylo. Myslí si o tom někdo něco?

- A samozřejmě velký dík holkám z Trnu, že vydržely. Doufám, že ta práce postupně najde větší a větší úrodnou půdu.

A Martina s bříškem miminkovým byla naprosto okouzlující. Ach.

Michal Medvěd

Název soutěže: O Jílovské zlato – Soutěž v historických a historicko-scénických tancích.
Vyhlašovatel: Taneční skupina Trn v oku
Druh soutěže: Postupová soutěž v historických a historicko-scénických tancích – formace.
Věková kategorie: Hlavní věková kategorie
Termín konání: sobota 12. dubna 2008
Místo konání: sál DDM Karlínské Spektrum, Praha 8

Disciplíny:
1) Šlechtické gotické tance
2) Šlechtické renesanční tance
a)Šlechtické renesanční tance – rekonstrukce 15. století a 16. století (tance ze sbírek italských autorů, basse dances, tance ze sbírek 16. století, vlastní choreografie složená pouze z dobových prvků a figur)
b)Šlechtické renesanční tance – scénické variace
3) Barokní šlechtické tance
a)Barokní šlechtické tance – rekonstrukce
b)Barokní šlechtické tance – scénické variace
4) Tance z lidového prostředí - scénické variace –
období gotiky, renesance, baroka

Účast: Všechny soubory, které dodrží pravidla soutěže vypsaná v Soutěžním řádu. Soubory
nemusí být členy žádné tanečné organizace.
Hlavní pořadatel: Taneční skupina Trn v oku
Spolupořadatel: DDM Karlínské Spektrum, Praha 8
Vedoucí soutěže: Eliška Halanová
Porota: bude upřesněna později
Sekretář: Ajna Čubová
Sčitatelé: Barbora Roubalová
Odborní asistenti: Markéta Odvárková, Pavlína Strnadová, Kateřina Bubeníčková
Hudba: vlastní nahrávky soutěžících
Termín pro přihlášení: 31.3.2008

Přihlášky a další informace: [email protected] nebo Eliška Halanová 604 632 839

Hudební nosiče: každá zúčastněná skupiny si přinese vlastní nosič CD s hudbou ke svému vystoupení
Startovné: 50 Kč/osoba
Vstupné: 50Kč/osoba, děti do 15 let zdarma
Ceny: ceny pro 1.-3. místo každé kategorie
Časový harmonogram: bude zaslán po uzavření přihlášek

(...přejato...)