Fórum starého tance

Plesový repertoár

Started by Michal Medvěd, November 08, 2007, 13:25:46 PM

Previous topic - Next topic

sakul

No, proc ne. Na tanyny me sice nenalakas, ale sem tam bych si na takovou akci prisel nejakej ten branle zahrat. Teda az se vzpamatuju z depresi, ktere mi neustale privozuje arciloutna. Mam pocit, ze bych spis zvladnul jizdu na splasene krave, jak pravi klasik.

Michal Medvěd

Tak jo, asi je to blbost.  8)

Michal Medvěd

Pro postupné protlačení téhle myšlenky mě dneska

a) na pohovce s hrnkem masaly v pravé ruce a miskou halvy v levé
b) nedlouho poté, co jsem zjistil, že mám tři dny na to, abych se naučil francouzsky a
c) s pocitem, že bych měl rychle začít vyplňovat vzorový test, kterým mě obdařili v Mediatéce,

nějak záhadně a nečekaně napadlo, že by nebylo špatné začít napřed nějakými takovými večerními tanečními čaji, nejdřív na reprodukovanou muziku, bez kostýmů a tak, aby se

a) vytvořilo povědomí, že je vůbec možnost jít si někam zatancovat něco tak úchylného, jako je branle arridan
b) a lidi postupně vstřebali nějaký ten repertoár, který by později bylo lze vytěžit.

Plesy by se pak stavěly na tomhle společném společenském repertoáru a nějakých "ukázkách", tedy sólových tancích, které by zainteresovaní nahlásili dost dopředu.

Takže vize taková, že by se třeba jednou za čtrnáct dní udělala menší  pijatika s předem zhruba vyhlášeným programem, kam by bylo možno zajít a buď se naučit, nebo si jenom zatancovat. A nebo sedět doma, když už všechno umím a nemám náladu či čas. Rovněž možno večer rozdělit na dvě části: jedna spíš výuková, druhá spíš taneční (třetí spíš alkoholická).

Ovšem potřebovalo by to velmi, velmi přátelský prostor. Návrhy?

Michal Medvěd

::)  ::)  ::)

Bidak

Oni se sem asi na nás lidi chodí koukat jako do ZOO.  ;D

Michal Medvěd

Může mi někdo říct, jak to, že tahle diskuse má v tuhle chvíli 1177 shlédnutí a 40 příspěvků? Veřejnosti, jsi banda plantážníků a když se nebudeš angažovat, my se taky angažovat nebudeme. Tak je to  :P

Michal Medvěd

Jo, Rudolfínum nám asi nepůjčí. Ale zeptat se můžeme...  ;D

sakul

Uz jsem o tom take premyslel, imho hodne zalezi na akustice salu. Myslim, ze rozumne maximum, kde se daji tyto nastroje poslouchat, je napr. Dvorakova sin v Rudolfinu, coz je cca 1000 mist. To je akusticky dobry prostor a lide sedi a poslouchaji. ;-) Takze kdyz budem uvazovat spatnou akustiku a to, ze lidi budou chodit, tancovat a bavit se, odhaduji to tak na  60-100?

Michal Medvěd

Já si je uvědomuju a doufám, že je nebudu muset řešit.  :-\

Jináč je tu další otázka: jak velký sál jsme schopní "ozvučit"? Pokud nebudeme používat žádnou mazanou zesilovací techniku, pro jaký počet tanečníků v jak velkém prostoru je náš "komorní ensemble" použitelný? Má někdo akustický odhad?

Jitus

Jedině dobře... Šermířské plesy jsou snad vždy pekelný úlet  :P
Někdo se bude muset pstarat i o propagaci apod.
Jsem většinou praktik. Nesmí se zapomínat a zázemí a podobné "nesmysly"..
Jen aby jsme si uvědomili i jinou stránku plesu. :)

sakul

Xene, ta stranka je super, dik.
Uz mam hotovou Queen's Alman

sakul

Kdyz vidim, jak je natriskano na sermirskych plesech, ktere jsou imho dost priserne, tak by snad lidi prisli...

Jitus

Mno... nechci být za rýpala (na druhou stranu, někdo to dělat musí), ale yslíte, že to celé reálné.
Sic nápad pěkný o tom žádná. Jen se obávám, aby přišlo dostatek lidí. Tady na fóru se moc lidí
nevyjádřilo. Alespoň na pořádání plesu, mi ohlasy nepřipdají dostatečný.
Má někdo představu, jak to bude konkrtétně vypadat? Nemyslím jen co se týče hraní.
To nestačí. Nebo ano?

Jinak mě napadl jeden sál. Je to sice kulutrní dům, ale prostor je to příjemný.

Michal Medvěd

Obraty na cistru? Co si o mně myslíš...

Pokud jde o délku, je hrozně těžké to odhadnout. Fakt nevím, jak dlouho nám to trajdání vydrží. Ale na moc dlouho to nevidím. Myslím, že i se společenskou zábavou a nějakými hudebními vložkami se do těch tří hodin vejdeme. Moudřejší budeme, až se nějak vybere ta první vlna repertoáru.

JanaWar

A na jak dlouho to asi vidíte? Tři hodiny, čtyři nebo víc?