Fórum starého tance

Proseč 2008

Started by Michal Medvěd, November 08, 2007, 12:36:47 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

JanaWar

Nojo, letos si pro jistotu vezmu skafandr a lyže... kdyby se náhodou ochladilo tak moc jako loni (mělo by to i své výhody: cesta na sáňkách od ubytovny k sokolovně... panečku, mohla bych vstávat o čvrt hodiny později;-)

Michal Medvěd

Jeden přehrávač pro dva lidi stačí na tango, to je experimentálně ověřeno :P
No, každopádně si ti dva nešťastníci buď nasdílí sluchátka nebo se jeden půjde proskotačit do lesů. Samozřejmě rozdvojka a sbírka sluchátek je taky možnost. Stejně nepředpokládám, že by existovalo v dnešním elektronikou prolezlém světě moc lidí, co nemají vlastní přehrávač...

Pokud jde o "muziku", to jsou nějaké tajemnáé skladby, které vybírám já. Něco už jsem vybral, něco ještě doberu. Pak se tím všichn budou moct oblažovat...  ;)

JanaWar

Tvá vize progresivního longwaye, v němž jsou tanečníci po párech přivázání provázkem (drátem) jeden k druhému, je skvostná;-) představa zašmodrchaného klubka, beznadějně se zmítajícího uprostřed tělocvičny, je tak pankáčská, že mám chuť to vyzkoušet;-)

kychot

Přitáhnu teda to sežrané téma zpátky, kam patří:

Quote from: kychot on May 16, 2008, 14:51:32 PM
V propozicích Proseče se píše:  "Co s sebou:
MP3 přehrávač, kapesní CD přehrávač - stačí jeden do dvojice. " Smím se optati, jaká jestiť představa P.T. organizátorstva o tom, jakým způsobem budou tyto propriety zapojeny do pedagogického procesu?

Quote from: Michal Medvěd on May 16, 2008, 21:54:54 PM
Mno, osobně si myslím, že a) bude potřeba naposlouchat nějakou muziku, na kterou se budou rekonstruovat ty tance, a b) naposlouchat jinou, na kterou se budou vytvářet choreografie.
A taky se vám bude líp usínat  ;)

Já jsem se ptal hlavně abych věděl, jestli se s tím přehrávadlem bude taky tancovat. Jakože by si každá dvojice tancovala na svou vlastní hudbu. Ale když se píše, že stačí jeden do dvojice, tak jsem si nedovedl moc dobře představit, že jeden by to slyšel a druhý ne - i když za experiment by to určitě stálo. Třeba se naučit, jaké to je, tancovat s hluchým  :(

Anebo jestli k tomu jednomu přehrávadlu do dvojice bude potřebná také rozdvojka a další sluchátka. A jak dlouhý šňůry................. to by trochu omezovalo vzájemný odstup obou tanečníků. A nechtěl bych to zažít u nějakého progresivního longwaye  :o No možná že modrý zub s dosahem 30-50m by to řešil ;D

No ale jestli tvá odpověď znamená, že tancování s přístrojem se nepředpokládá, tak stejně nevím, proč stačí jeden do dvojice? Co bude mezitím dělat ten druhý, když jeden bude naposlouchávat?

No a na závěr nechňápem, co je to ta jedna muzika, na kterou se budou rekonstruovat tance, a jiná muzika, na kterou se budou vytvářet choreografie ???

Michal Medvěd

Quote from: kychot on May 16, 2008, 14:51:32 PM
V propozicích http://prosec.unas.cz/?page_id=19 se píše:  "Co s sebou:
MP3 přehrávač, kapesní CD přehrávač - stačí jeden do dvojice. " Smím se optati, jaká jestiť představa P.T. organizátorstva o tom, jakým způsobem budou tyto propriety zapojeny do pedagogického procesu?

Mno, osobně si myslím, že a) bude potřeba naposlouchat nějakou muziku, na kterou se budou rekonstruovat ty tance, a b) naposlouchat jinou, na kterou se budou vytvářet choreografie.
A taky se vám bude líp usínat  ;)

kychot

V propozicích http://prosec.unas.cz/?page_id=19 se píše:  "Co s sebou:

JanaWar

Chtěla bych alespoň dvě lehké, prosím.

Michal Medvěd

Stránky Proseče už jsou v provozu! Přihlášky spuštěny!

Vše na http://prosec.unas.cz!

A všude kolem vykřičníky!

Bidak

Dobrý nápad! Ale co na to holky? ???

Xen

Napadlo mne, ze by jste mohli dat o trochu větší kurzovné (50 až 100) Kč, a nakoupit nějaké "žrádlo, chlast a lehké děvy" na poslední večer.

Bidak

Jo, lektoři minulý rok nemohli, tenhle rok se nám je povedlo ukecat. :)

kychot

Tak takovou velkorysost by mohla Hanka ocenit  :D

No nicméně pokud si pamatuju, tak ten první týden v červenci se tenkrát zdůvodnil tím, že lektoři jindy nemůžou. Takže to znamená, že lektoři už zase budou moct anebo místo těch, co nebudou moct, přijedou jiní? Dojednávalo se to s nima?

Bidak

Změna termínu má mnoho malých důvodů, z nichž největší je ten, že jsme nechtěli, aby se celá akce kryla s s Letní školou staré hudby ve Valticích. Několik lidí se ozvalo, že by byli rádi, kdyby měli možnost jet na obě akce. Minulý rok to muselo být první týden, ale už tehdy jsme věděli, že to není ideální termín.

kychot

Michal Medvěd