Fórum starého tance

Bretonské kostýmy

Started by JanaWar, August 07, 2009, 20:55:52 PM

Previous topic - Next topic

MartinaV.

Ífo, já bych si nějaký škrob taky vzala. Čepec sice ještě nemám.... :D Ale jednou určitě bude;-) Díky

JanaWar

Ífo, pokud máš málo zájemců o škrob, klidně si vezmu taky. Sice ještě mám, ale zas abys toho doma neměla dvacet neproplacených kilo;-)

JanaWar

Magdi, barvy by se mi dost líbily, zvlášť třeba ta zelená. Jen ještě přemýšlím o vzorku, připadá mi to nějak mimo styl.

Ifa

Quote from: Magdaléna z Gabrety on December 10, 2010, 14:55:18 PM
Quote from: Ifa on December 06, 2010, 15:53:44 PM
Dejte mi vědět, kdo má zájem
já se hlásím, množství ale vůbec neumím odhadnout; nějak přiměřeně ;)

Viděla bych to jako u Martinky. Pytlík á asi 312g tuším za 70Kč.  :) Donesu, až budeš chtít.

Magdaléna z Gabrety

Jani, byla jsem tase obcházet látky, hledajíc neco na zástěrku a potkala jsem toto. Červená vypadala pěkně barvou a vzorem, ale trochu z ní ta umělost kouká  :-\, u té lahvové a hnědé nevím co si myslet o vzoru...

Magdaléna z Gabrety

Quote from: Ifa on December 06, 2010, 15:53:44 PM
Dejte mi vědět, kdo má zájem
já se hlásím, množství ale vůbec neumím odhadnout; nějak přiměřeně ;)

Ifa

Mé milé Bretonky,

mám už u sebe rýžový škrob (2500g). Cena bohužel díky nevyžádané dopravě vystoupla na 540 Kč.   :(
Dejte mi vědět, kdo má zájem, případně připište i požadované množství.

Ífa

JanaWar

Magdaléna z Gabrety

Bylo by to optimální, my jsme si netroufly nic vybrat bez tvé rady, jestli dorazíš zítra večer můžeme domluvit strategický plán dalšího postupu

JanaWar

Krása. Dík moc. Všechno to vypadá dobře, přímo skvěle. Nutně potřebuju látku na šátek, takže bych se tam ráda brzo stavila (fialová s kašmírovým vzorem je přímo skvostná). Chceš tu návštěvu naplánovat společně?

Magdaléna z Gabrety

tak pár fotek ze včerejší výpravy
popoředě - zlatavá, co se líbila Ífě na zástěrku;
taková černá (tmavší než se tu jeví) měli jí i ve spoustě dalších barev (mimo jiné také tak krémová), vlna v ní sice není ale působí docela přírodně;
černá s hezkým vzorem, akorát byla na dotek taková hrozně tuhá (byť relativně tenká) (první fotka skutečná barevnost, druhá zesvětlená kvůli viditelnosti vzoru, kytička kvůli měřítku ~ 5cm) měli ji i v červené - ale takové té moc zářivé...
taky kdyby se někomu hodilo byla tam jedna fialová s vytkávaným kašmírovým vzorem...
Jani! příště musíš s námi, pro ten velký výběr jsme byly bezradné ;)

Ifa

Quote from: Ifa on November 28, 2010, 22:04:36 PM
Ahoj! Škrob na čepce v čínských obchodech neseženeme, prý možná bio-potraviny a obchody tohoto typu. Našla jsem však toto http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id=563 a budu objednávat.  :)

Tak. Po komplikované domluvě (kdy bez mého vědomí objednávku odeslali dopravcem na Školskou) si ten škrob budu vyzvedávat v pondělí - malá změna. Je ho dvě a půl kila, bude tedy dostatek pro všechny.  ;) Bohužel, neb nepobrali příliš inteligence a hádat se s nimi je bezvýsledné, cena nám stoupne o nevyžádané přepravné :(

Ifa

Ahoj! Škrob na čepce v čínských obchodech neseženeme, prý možná bio-potraviny a obchody tohoto typu. Našla jsem však toto http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id=563 a budu objednávat.  :)

Magdaléna z Gabrety

U Fialy májí akorát tohle... nerada bych vypadala jako závěs, takže naděje upínám k velkoskladu
Jinak na Vinohradech na křížení Moravské a Budečské jsou nějaké hlavně asi taneční láky, docela drahé ale mimo jiné tam měli docela dost lnů...

JanaWar

Ta horní fotka je lepší. Tradičně se používá tento kašmírový vzor, fakt je, že spíš na šátky, ale pokud nepotkáš nic vhodnějšího, bude to v pořádku. Na zástěrky je typičtější buď květinový vzor nebo "moaré" (letokruhy našikmo říznutého dřeva).