Fórum starého tance

Kolokvium - HAMU

Started by Xen, January 19, 2009, 10:58:59 AM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Xen

Tak ja ti to posilam na mail, ale bez komentare je to trochu polovicni. Kdyz bude cas, tak bych to rad trochu rozsiril a mozna i sepsal. Jeste by se hodilo nejake video (sermu) k te rytmice - to je vec, kterou jsem si uvedomil pri tvorbe prednasky a vidim tam zajimave veci, ktere potrebuji prozkoumat, :).

fairyqueen

Quote from: Xen on January 21, 2009, 16:33:24 PM
Davide, tak na pani Gremlicouvou zatlac, at zatlaci na prednasejici.

No to zní do nátlakově. Z toho by snad i nějaká ta tlač mohla vzejít. Musím se přiznat, že vám to docela závidím takovou akci, pěkně jste se rozjeli ;). Tak by mě zajímalo, je-li závist oprávněná nebo to bylo jen tak plácání se na místě a nic se vlastně neřeklo.
Xene, ten Tvůj šerm by mě obzvlášť zaujímal.

Michal Medvěd

Jo, dneska jsem bohužel zase dělal do šesti do rána, takže na dopolední blok jsem nějak nezvládl nastoupit... jaké to bylo? Kognitivní lingvistika zní nosně a šíleně, to mám rád, to mě mrzí.

Xen

Davide, tak na pani Gremlicouvou zatlac, at zatlaci na prednasejici.

Bidak

Quotenerikalo se, zda budou k dispozici nejake materialy

No, Gremlicová dneska vyhrožovala sborníkem, ale to bude rozhodně na dlouho. Takž spíš nicmoc nebude, bohužel. Ale bylo to zajímavé, zvlášt ta kognitivní lingvistika...

fairyqueen

Tak to je dobre pro sireni informovanosti o tematu, kdyz nema prijit moc lidi. To se mi jako informacnimu pracovnikovi zamlouva. Z tech "jsoucich tam lidi"  ;), nerikalo se, zda budou k dispozici nejake materialy, ktere by se zde mohly dat volne v plen. DIKY MEDVEDE.

Michal Medvěd

Xen

Ahoj, ptal jsem se, je mozne prijit se podivat, jen je maly sal, tak nema prijit moc lidi.

Program kolokvia Ústavu pro taneční vědu HAMU

Úterý, 20.1.2009
14,00–15,00, učebna 2025
Zahájení kolokvia

Tematický blok: Tanec 17. a 18. století, Čechy a okolní svět
Mgr. Andrea Rousová: O ne/spolehlivosti záznamu tance ve výtvarném umění doby baroka

Jan Drahokoupil: Vztah barokního tance a šermu na přelomu 17. a 18. století

Prof. Dorota Gremlicová, PhD.: Rané zprávy o valčíku z Čech, Rakouska a Německa

15,15–16,30, učebna 2025
Petra Dotlačilová: Lettere contra Lettres, polemika Gasparo Angioliniho s Jeanem Georgesem Noverrem

BcA. Blanka Ferjentsik Wernerová: Taneční hudba Nicoly Matteise mladšího

BcA.Eva Stratilová Urválková: Neznámá známá Waldmädchen. Balet Pavla Vranického 1798.

Doc. Helena Kazárová, PhD.: Zakázaná Káča a Pražský student aneb co se tančilo v Čechách za Marie Terezie

16,30–17,30, sál 1041
Praktický seminář k příspěvku doc. Kazárové (taneční obuv s sebou)

Středa, 21.1.2009
9,00–10,00
Tanec v Čechách: od nedávné minulosti k současnosti
MgA. Zuzana Smugalová: Zapomenuté konference: Dvě setkání českých tanečních umělců v 50.letech 20. století

Mgr. Daniela Zilvarová: Výzkum tanečního publika: komparace diváků ND a Ponce

Mgr. Jana Návratová, Mgr. Roman Vašek: Výsledky projektu Studie stavu, struktury, podmínek a financování umění v ČR v oblasti tance

10,15–11,15
MgA. Kateřina Černíčková: Autentická lidová zábava za deset korun

Mgr. Libuše Hronková: Mnohopřípadová studie ,,Zatanči emoci" aneb principy kognitivní lingvistiky a analýza tance

BcA. Tereza Babická: Výzkum tance ve Švýcarsku (diskusní příspěvek)

Exkurze: výstava Tance a slavnosti 16.–18. století, Valdštejnská jízdárna