Fórum starého tance

Irský setový večer v Podolí

Started by MartinN, September 05, 2008, 15:49:44 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Michal Medvěd

Quote from: MartinN on November 18, 2008, 00:19:21 AM
Tak u Ády to špatný nebylo, ale jedna kolegině zařídila jinou (bližší) destinaci. Tentokráte se bude rejdit ve čtvrtek 27.11.08 od 19:00 v podolském Yacht Clubu (Praha 4, Podolské nábřeží, přístav č. 1; t.č. využívaný jako nástupiště náhradní hromadné dopravy vzhledem k opravě kolejiště ve Vyšehradském tunelu).

Gratulace, to je rozhodně lepší flek! Já jsem zapomněl, kdy nám začíná další vlna tanga, ale myslím, že to bylo právě 27, božuhel. Nu, zjistím, uvidíme.

MartinN

Tak u Ády to špatný nebylo, ale jedna kolegině zařídila jinou (bližší) destinaci. Tentokráte se bude rejdit ve čtvrtek 27.11.08 od 19:00 v podolském Yacht Clubu (Praha 4, Podolské nábřeží, přístav č. 1; t.č. využívaný jako nástupiště náhradní hromadné dopravy vzhledem k opravě kolejiště ve Vyšehradském tunelu). Máme tréninky taky ve čtvrtek a protože u nás se to bere jako "veřejný trénink" tak čtvrtky asi zůstanou.
V tech Ztrátách lidi dost odrazuje dlažba, ale vlastně i ten den v týdnu a čas, takže zatim spíš tam ne...

Michal Medvěd

Kletě, čtvrtky už jsem si zcela zaskládal jinými tanečními aktivitami... nicméně držím palec a doufám, že to někdy vyjde!

MartinN

Tak už je to upečený. První setový večer se uskuteční ve čtvrtek 23.10.2008 od 19 hodin – 22 hodin. Ale bude to na P6 za kulaťákem v restauraci ,,U Ády" v Nebušicích. http://www.restauraceuady.cz/
Autobusy z Dejvické (15 minut) 116, 161, 254, 312 – do zastávky ,,K Noskovně" (u kostela, proti Albertovi) nebo z letiště 10 minut
Nebude to brané jako naše vystoupení, ale spíše nultý ,,trénink" pro naše přátele a známé, kteří třeba pořádně nevědi o co jde a nebo kteří se chtějí jen občas hejbnout při pivečku (ne každý týden v tělocvičně) :-)

Michal Medvěd

No, já už na p. Lacinovi začínal. Asi se jim ten systém nějak zneprůhlednil  ::)
Myslím, že my jsme byli omezení jen nočním klidem, takže konec hopsasa do 20:00, ale možná se už pletu, na starý kolena.
Teď jsem si vzpomněl, že kamarádi měli nějaké kontakty v hospodě Na hrádku, to bylo někde nad Pohořelcem. Nic moc, ale o něco lepší než autobus z Kulaťáku. Zkusím sem nasměrovat nějaké informace.

Takže: Terezko? Co Hrádek?

MartinN

Nedávno jsem mluvil s kompetentnějšim člověkem - p. Lacinou. Ten již není přímo ze Ztrát, ale má to pod palcem programově. Těch 500,- je cena pro zabrání salónku ve večerních hodinách, kdy by tam jinak mohli mít lidi. My jsme původně chtěli čtvrtky, ale ty u nich neprošly. Nabídl mi neděle (nebo pondělky) v podvečer - do 20h by muselo být vše zpět na místech a pak by to opravdu bylo taky zadarmo. Takže to vypadá, že žádná velká změna tam (naštěstí) nenastala. Jak to bylo u vás, taky chtěli, abyste to večer opustili?
Jedna kolegině zase sehnala nějaký sál v hospodě - asi 15min busem z kulaťáku. Pak chceme osondovat ještě kavárnu Pod Vesuvem, ale tam maji jen dlažbu. Takže momentálně u nás probíhá diskuze, jestli upustit od čtvrtků atd. Jakmile to u nás
vykristalizuje, tak dám vědět.

Michal Medvěd

Ale já nejsem tlustej za deset, fakt ne. Zatím  ::)

Nu, jak vidno, časy a ceny se mění, to je teda protivné. Asi jsem je trefil ještě v nějaké nekomerční náladě. Nebo propadli pocitu, že je o to děsný zájem a že nutno rejžovat... škoda, milej podnik to byl. Jinak já si k setům za Guinesse klidně připlatím.

Tak držím palce a jsem stále na příjmu.

MartinN

JJ, taky mě napadlo, že bych mohl založit téma, ale jak ještě nejni nic domluveno (jen sonduju), tak jsem od toho upustil a Tobě tak přidělal práci. OK, až něco bude, tak zamlouvám salónek větší minimálně o 10 lidí :o)
Dnes jsem tam volal, na hodinu chtěji 500,- bez DPH. Ptal jsem se speciálně i na neděli, ale prý je to stejné. My to chceme pořádat některý z posledních čtvrtků v říjnu a v listopadu, takže jsme se domluvili, že se tam zajdem podivat a domluvíme naše a jejich představy...
S Irskejma pubama je to horší z hlediska ceny za pivo, ale je fakt, že tam by seto vysloveně hodilo :-). Je otázka, jestli by měli zájem. Přecejen je třeba větší prostor na tanec, ale to vám nemusim řikat. Co jsem tam byl párkrát na nějakym vystoupení, tak bylo docela plno (ale je fakt, že jsem tam nebyl "jen tak"). Ale jo, díky za tip. Zavoláme, uvidíme (ale nazahulíme - tada alespoň my ne :-) )

Michal Medvěd

Obojí. Jednak nebyl zájem, jednak se do toho prostoru navezli tangisti. Které tam kavárna vidí raději, neb jsou z podstaty kavárenštější. Prý. Nu, nic proti tomu. Vzhledem k tomu, že jsme tam byli naprosto zadarmo (protože v neděli večer jim tam údajně chcíp pes a jsou rádi za každý provoz), jsem si nemohl nijak vyskakovat. A jelikož opadl zájem, ani jsem to nijak neřešil.

Osobně bych zkusil nějaké irské puby či jiné keltofilní podniky, ale z hlavy mě nenapadá nic, kde by bylo dost prostoru. Ale spíš to bude tím, že do nich moc nechodím  ::)

A pro sety jsem vždycky, hlašte vývoj!

(A převedl jsem tuhle diskusi na vlastní téma, ať si užije...)

MartinN

Tento čtvrtek 22.10.09 od 20:00 v podolském Yacht Clubu (Praha 4, Podolské nábřeží, kousek za Vyšehradským tunelem, směrem z centra vpravo u zastávky tramvaje Podolská vodárna) se můžete rozhýbat v irském rytmu.
Kdo se bude chtít přidat k našemu "veřejnému tréninku", má možnost. Jednou za měsíc máme zamluvenou hospůdku s prkenou podlahou pro naše přátele a známé, kteří třeba pořádně nevědi o co jde a nebo kteří se chtějí jen občas hejbnout při pivečku (ne každý týden v tělocvičně) :-). Nějaký tanec se bude i vyučovat...
Další info na http://www.setdancing.cz/
Ahoj, Martin