Fórum starého tance

Rataje 2008

Started by Xen, August 05, 2008, 11:35:54 AM

Previous topic - Next topic

Xen

Vsichni v poho. Bojovku samozrejme vyhralo nase druzstvo,  :).

Adetka

Josef Krček nezklamal a přednáška muzikoterapie byla poučná i zábavná.
Trochu mě mrzí, že jsem si hru na rybáře nemohla zkusit, ale hodinová cesta domů mě opravdu odradila.
Doufám, že všichni přežili ve zdraví. I Libor. Kdo vyhrál bojovku?

Xen

Tak jsou za nami dalsi Rataje. Letos uz byli po 10. Tak pro ty co tam jeste nebo uz dlouho nebyli, strucne co tam letos bylo.
Letos poprve se otevreli dve tridy. Jedna pro pokrocilejsi v rytirskem sale a dalsi pro mirneji pokrocile a zacatecniky v jedne ucebne. Tridu pokrocilych vedl Mirek Smaha a druhou tridu Anicka Sirkovska. Par zamerenych hodin s obema tridama jsem tam mel i ja. Program byl doplnen o prednasky a seminare. Letos bylo dost casu venovanu i divadlu pod vedenim Jiriny Krtickove, 3 x 3hodiny. Tradicne zajimava byla prednaska a workshop Josefa Krčka (Chaire) o muzikoterapii. Pro mne uz mene zajimava prednaska a tanecni vecer pod vedenim Alexandry Havlicové, i kdyz jedna "vytrepavaci" technika byla opravdu zajimava a pro mne inspirujici.
Program doplnila bojovka s tematem tri musketyru. Dvakrat se i pekli burty. Naucil jsem se tam jednu zajimavou hru "Na rybare", ktera mi urcite v okruhu mich sermirskych znamich prinese nehynouci slavu, diky Peto.
Na sobotni zavercne predstaveni prijelo Ritornelo a krom sveho koncertiku zahralo i k nekterym tancum. Musim pochvalit tridu zacatecniku, protoze dle meho nebylo skoro poznat, ktere tance tanci oni a ktere pokrocili. Na zaver se zapojili do tance i divaci a pro mne byla opravdu radost tancit branly s vice jak 60 dalsimi lidmi, kterym hrali obliceje potesenim.
Nasledna kalbicka byla take povedena, tancilo se az temer do svitani a ja mel konecne cas si zatancit nejake italske lidove tance (nebo co to bylo) a pochopit co na nich ostatni vidi.