Fórum starého tance

Doba tančících králů

Started by Helena Kazárová, April 18, 2008, 17:44:37 PM

Previous topic - Next topic

Bidak

Radim van Ousek: Použij Google Documents.

Harfajz

nojo, OO má holt tu výhodu, že je zadarmo, každej si ho může stáhnout, a umí to přečíst .doc i .xls a řadu jinejch formátů, aniž by člověk musel zbytečně kupovat ňáký mrkvosofťácký programy. Navíc to umí psát PDF...

Radim Vaňousek

Ne každý používá Open Office. Já např. používal MS Office 2003 XPpro, když jsem pracoval s dokumentama a ten PDF neumí. Teď jedu několik měsíců bez jakéhokoliv Office , protože nedokážu najít  vhodnej minimalistickej substitut, kterej by obsahoval čistě word a excel, bez nějaké složitější a zbytečné integrace do systému.
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Harfajz

to jde snadnějc... prostě to otevřu v Open Office a sejfnu jako PDF - záležitost jedný vteřiny

Radim Vaňousek

Možná by bylo lepší se pokusit to přecvakat do PDF pomocí www.primopdf.com  Alespoň to nikdo nebude moct editovat a potom prezentovat jako svůj výtvor...  ;)
Samozřejmě se nesmí zapomenout na podpis, text copyrightu atp.
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Já vlastně nevím, jestli je tu nějak omezená velikost příspěvku (po konzultaci s nastavení -  byla, ale zrušil jsem to, takže už není).
Buď by se to sem dalo ručně nakopírovat (což by znamenalo nějaké drobné úpravy ve formátování (které ostatně můžu udělat i já), nebo pokud je to menší než 512kb (což asi .doc nebude, ale .rtf by být mohlo), dá se to připojit ke zprávě jak příloha. Dole pok okýnkem je zelený rozklikávací nápis "rozšířené možnosti" a na ten když se klikne, objeví se možnost "Připojit:"

A nebo mi to můžete poslat mailem, já už to sem nějak našťouchám.

Helena Kazárová

Mám to ve Wordu, na nic jineho se nezmůžu. A jakožto prateta mám značné problémy s novými technologiemi. Husí brk je husí brk... :-\

Michal Medvěd

Rádi, rádi: v jaké je to podobě? Potažmo formátu? Vyřešíme, poradíme a s chutí přečteme!

Helena Kazárová

Milí historičtí nadšenci,

chtěla jsem přispět svým nejnovějším příspěvkem pro chystaný katalog výstavy NG na téma Tanec a Dvorské slavnosti, jenže to tam neumím vložit, tudíž pokud byste měli si zájem to přečíst, tak mi poraďte. Má to asi 20 stran.

Prateta