Fórum starého tance

Irský taneční večer na Rychtě

Started by MartinN, April 08, 2008, 22:50:28 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Michal Medvěd

Áááá! Já už nikdy nechci bejt na fotkách... :o

MartinN

Konečně jsem dal na web nějaké fotky z tanečního večera z Všebaráčnické rychty s Poitínem...
http://martinne.rajce.idnes.cz/Tanecni_vecer_ve_Vsebar._rychte_s_Poitinem_10.4.2008/

Michal Medvěd

Mně jsi jako figurant plně dostačoval  ;)

Já budu příště v Portugalsku, ale ostatní se třeba osmělí. Doufám, doufám.
Setům zdar!

MartinN

Tak, tak. Václav Bernard něco o setech avizoval, to tu dřív opravdu nebylo. Jen si příště bude muset vzít lepšího figuranta, nebo mu to alespoň dopředu říct, co bude chtít ukazovat :-).
Věřim, že se vám tam líbilo. Za 2 měsíce je plánována další Rychta, tak doufám, že se tam objeví víc lidí z Rondu :o).

Chvíli jsem se bavil s Poitínama. Ta několikerá výuka se jim zdála dost dlouhá a ani prý nezahráli všechny skladby, které měli připravené. A to se báli, jestli jim budou stačit :-).
V poslední době jsem byl na Rychtě několikrát a na ten zvuk jsem si nějak zvykl...

Michal Medvěd

Oceňuju, že se začaly tancovat sety. Když jsem byl posledně na nějakem irském mechceche na Rychtě, bylo to same céilí, které mě až zas tak nebere. Ale uznávám, že to už bude hezkých pár let, takže jsem zřejmě zaspal vývoj. Takže halelůjá.

Akorát teda zvuk byl naprosto nehorázný. Ta dvě malá pseudoreproduktorová chrastítka v rozích očividně kapacitě sálu nedostačují. Musel jsem si doma pustit CDčko, abych si připomenul, co že jsou ti Poitín doopravdy zač  ::)

MartinN

Taneční skupina Rinceoiri pořádá irský taneční večer opět na Všebaráčnické rychtě ve Čt 10.4.2008 od 19:30h. K tanci i poslechu budou hrát plzeňští Poitíni a za vstupné 100,- to vypadá na další pěkný večer.
http://www.rinceoiri.cz/cz/view.php?cisloclanku=2008030014
Jestli neumíte kroky nějakého irského tance, tak si z toho nic nedělejte - bude se i vyučovat. Já se například hodlám naučit Every man chance (asi potřetí :-)). Vzhledem k tomu, jak málo často ho tancuju, tak potřebuju vždy připomenutí.