Fórum starého tance

Poptávka / výrobci historických hud. instrumentů

Started by Radim Vaňousek, February 23, 2008, 10:08:29 AM

Previous topic - Next topic

sakul

Na platerspiel zadny chrup nepotrebujes, naustek mechu udrzis klidne i rty. Na platek zadny natisk neni. Ale strojky jsou magie, nikdy jsem nevidel zadny,ktery by ladil. Skoda, ze Cip nedela dvouplatkove modely, tam by to imho bylo lepsi.
Jestli pojedes ke Kasparikovi, vem s sebou dostatek financi. Az na stul rozlozi vsechny sve pistalky,nebude se ti chtit tam zadnou nechat ;-)

Radim Vaňousek

Podle toho, co jsem vyčetl, je velice důležité mít kvalitní strojek a chrup pro jeho stisknutí ;D Páč ináč to prej nejnčko ono a platerspiel potom vydává nepříjemně mečivej zvuk.
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Čoveče, čoveče, nevím o nikom, kdo by ten platterspiel měl a nenadával na něj. No, ale to se ptej spíš dechařů.
Kašpařík je kouzelný dědeček, ten se ti bude líbit ;)

Radim Vaňousek

Zrovna jsem poslal maila Čípům. Beru od nich platerspiel s bordunem. Ještě čekám na odpověď -ptal jsem se jich na cenu třístrunného trumšajt-basetu.

Co se týče jednoručky, asi mě na pana Kašpaříka odkážou ...uvidíme. Tambour zkusím sehnat via Klíma z Krless.
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."

Michal Medvěd

Já mám jednoručku od Kašpaříka a jsem s ní výsostně spokojen (až na to, že na ni neumím hrát). Je to ovšem pravý Beskydský horal, nemá internet, vlastní stránky, s podivem je, že reaguje na telefon.

Vít Kašpařík
Pluskovec 779
756 06 Velké Karlovice
Tel: 604 444 398

Jináč já si nechal dělat tu nejmenší, páč jsem ji chtěl na pokusy, esli se na to vůbec dá hrát. Pro potřeby reality je asi lepší pořídit nějaký altový model, na těch obrázcích mívají tu pískáto dost dlouhé.

Na tambour žádný tip nemám. Dej vědět, taky bych si časem jeden pořídil ;)

Radim Vaňousek

Zdrávas,
chtěl bych se optat, jestli někdo z Vás zná řemeslníka, který by zvládl výrobu jak perkusních, tak nástrojů dechových?

Nejlépe ze středočeského kraje. V případě nouze, či objevení opravdového odborníka, jsem ochoten si zajet i mnohem dále. Nechci žádné novodobé ojeby.
------------------------------------------------------------------

Poptávka: koupím tříděrovou píšťalu s bubínkem, která by svým zpracováním odpovídala 15. století. (však vzhledem k tomu, že tato kombinace nástrojůch neprodělala téměř žádnou inovaci po několik staletí, jsem ochoten brát modely 11.-15. století.)

Za případné rady, odkazy a nabídky děkuji...

Radim Vaňousek
tel.:728 038 024
email: (v profilu)