Babiččiny koláčky /Meluzíniny koláčky
Starý recept, údajně z dob, kdy se často brambory používaly místo mouky.
0,5 kg brambor
1 chemicky neošetřený pomeranč
asi 50 g mouky, másla a cukru
olej na fritování
cukr na posypání
1) Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a rozemeleme. Přidáme máslo, cukr a mouku. Zpracujeme těsto. Přimícháme velmi jemně nastrouhanou pomerančovou kůru.
2) Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na kolečka. Několik koleček necháme smažit v oleji. Když jsou osmažené dozlatova, položíme na ubrousek, osušíme a pocukrujeme.
3) Podáváme s marmeládou.
Starý recept, údajně z dob, kdy se často brambory používaly místo mouky.
0,5 kg brambor
1 chemicky neošetřený pomeranč
asi 50 g mouky, másla a cukru
olej na fritování
cukr na posypání
1) Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a rozemeleme. Přidáme máslo, cukr a mouku. Zpracujeme těsto. Přimícháme velmi jemně nastrouhanou pomerančovou kůru.
2) Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na kolečka. Několik koleček necháme smažit v oleji. Když jsou osmažené dozlatova, položíme na ubrousek, osušíme a pocukrujeme.
3) Podáváme s marmeládou.