Fórum starého tance

Manýrismus a taneční výraz

Started by Michal Medvěd, October 07, 2007, 11:13:35 AM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Michal Medvěd

Seminář bude primárně v angličtině, dotazy možno řešit ještě německy nebo francouzsky. Když bude potřeba, není problém i překládat do češtiny.

Pokud jde o podpatky, taky jsem se ptal - prý jde především o to, aby byla pevná podrážka a dalo se slyšitelně dupat, kvůli canariu.
Píšu si tě, Xene.

millenario

V jakém jazyce bude probíhat seminář?

Xen

Zrovna nedavno jsem se bavil o pouziti bot s podpadkem na trenink. Koukal jsem na obrazky z Carosa a Negriho a zadnych podpadku jsem si nevsimnul. Tak by me zajimalo proc jsou zde preferovany. Nechci říkat, že je to nevhodné, jen jsem zvedavy a zajimali by me ty důvody, ktere vedli k tomu, ze obuv s podpatkem je doporucena na tento seminar.

Jinak bych se rad prihlasil. Jen za sebe, Kamila by asi neprijde.

Michal Medvěd

Dorazil mi podrobnější popis semináře, tady je...

Michal Medvěd

Nejste snad též názoru, že je tanec tanečníkovým jazykem a že může vlastníma nohama přesvědčivě hovořit?
- Thoinot Arbeau, Orchésographie

Víkendový semninář na téma Manýrismus a taneční výraz.

Výuku vede Mareike Greb, tanečnice a taneční vědkyně (v roce 2005 obhájila na univerzitě v Lipsku diplomovou práci Gaillarda a její odkaz) se zkušenostmi ze seminářů Véronique Daniels, Lievena Baerta, Markuse Lehnera a dalších.

Náplň semináře:

Seminář "herectví pro tanečníky"? Ano i ne.

Herecká cvičení budou opravdu podstatnou součástí semináře, s jejich pomocí se naučíme sdělovat divákům to, co chceme. Nemusí to být ale nezbytně příběh nebo postava: budeme se snažit především postihnout ducha tance a jeho místo v manýristické společnosti.

Pokusíme se zažít na vlastní kůži pohybová pravidla manýrismu a naučit se komunikaci při tanci a v tanci. Budeme pracovat na gestice a pohybech, hledat všemi vyzdvihovanou lehkost a jemnost... Učit se používat při tanci mimo nohou i tělo, ruce a oblečení, dámy pochopitelně i vějíř.

Pracovat budeme na jednodušších choreografiích C. Negriho a F. Carosa, lehce se podíváme i na canario.

Doporučujeme taneční obuv s tvrdší porážkou a podpatkem, dámám dlouhou volnou sukni a pokud možno vějíř, pánům pokrývku hlavy, případně i plášť a poboční zbraň, mají-li.

Kapacita semináře: 12 osob

Cena: 800,-

Časový rozvrh:

01. 12. | 9:30 - 13:00,  15:00 - 18:30
02. 12. | 10:00 - 13:00

Místo konání:

Slezská 21,120 00 Praha 2 (sobota)
Lublaňská 18, Praha 2 (neděle)

Přihlášky do diskuse nebo na na můj e-mail.