Fórum starého tance

Pikniková výbava - Renesance

Started by Michal Medvěd, March 15, 2010, 03:03:17 AM

Previous topic - Next topic

JanaWar

To víš, že by to k něčemu bylo - rozhodně!

Magdaléna z Gabrety

... předpokládám, že je třeba stihnout džbánek do prázdnin? Mám trochu obavu jestli se to ještě stihne vypálit... (jinak si pohrávám s myšlenkou, že bych od podzima chodila točit pravidelně a postupne zhotovovala, co by koho napadlo, z libovolné doby - jestli by to k něčemu bylo, nebo je to s křížkem po funuse?

Michal Medvěd

Quote from: Magdaléna z Gabrety on May 03, 2010, 23:07:06 PM
jen kdybych se čistě náhodou dostala k výrobě renesančního džbánku, chci se zeptat odhaduji-li to správně na monochromatický, bohatě zdobený realistickým reliéfem s biblickými nebo antickými motivy, s pokličkou a tudíž bez hubičky? akorát nevíte kde sehnat cínovou pokličku?

To máš různý... třeba tady Brajgl má krásnou přehlídku na stolech i v pazourách:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Pieter_Bruegel_d._%C3%84._014.jpg

Zvlášť ty s uchama kolem dokola mi přijdou dost kouzelný. Poklička, myslím, vůbec není podmínkou. A spíš bych hádal, že budou na těch celokovových, ale je to jenom odhad.

Magdaléna z Gabrety

jen kdybych se čistě náhodou dostala k výrobě renesančního džbánku, chci se zeptat odhaduji-li to správně na monochromatický, bohatě zdobený realistickým reliéfem s biblickými nebo antickými motivy, s pokličkou a tudíž bez hubičky? akorát nevíte kde sehnat cínovou pokličku?

JanaWar

Prosíme moc, překontrolujte, že jste vybaveni:

korbel/pohár/sklenice/džbánek
miska
nůž
lžíce (prozatím tolerujeme dřevěné) do budoucna raději lité cínové/stříbrné;-)
výhledově by nebyl špatný příbor
džbánek, kam nejspíš na místě přelijeme vodu/víno/cidre
deka (alespoň jedna na dva lidi)
koš/košík případně plátěná taška na přinesení jídla, nádobí atd.
kousky (lépe lněného) plátna na zabalení jídla

Michal Medvěd

Tady je pěkná galerie, obrazy i nálezy: http://www.larsdatter.com/feastgear5.htm
Já už si svůj příbor vybral. A vy?  ;)

Michal Medvěd

Pro materiály k piknikové výbavě.

Budeme potřebovat košíčky, keramiku, příbory a další radosti.