Fórum starého tance

Proseč 2008

Started by Michal Medvěd, November 08, 2007, 12:36:47 PM

Previous topic - Next topic

Linked Events

Michal Medvěd

;D

Jo, struny jsou mrchy! Nylon obzvlášť. V tom případě se nenech rušit ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on July 01, 2008, 18:48:10 PM
Člověče, vy jste blázen!  :o

No člověče, to jste mě měl upozornit dřív, že jsem blázen! Já tam na http://cs.wikiversity.org/wiki/Almanda/Kychot  mezitím nastrkal ještě nějaké ukázky not a nahrávky těch témat v OGGu, aby to nebylo tak suchý  ;D

Pokud jde o ladění, renesanční soubory častou používají A 425 Hz. Prý je to autentičtější. Tak si tu kytaru můžeš renesančně podladit  ;)

To vím, jen mi bylo nějk líto těch nylonových strun, ony když se přeladí, tak jim to pak zase chvíli trvá, než si zvyknou - takže jsem si to v hlavě zkoušel transponovat o nějaký ten čtvrttón, p. prof. Hába by měl radost  ;)

Michal Medvěd

Člověče, vy jste blázen!  :o
O tak důkladných analýzách se mi ani nesnilo. Ale já jsem taky spíš ta intuitivná (rozuměj líná) odrůda muzikanta. V hlavě zvládám přehrát prakticky celou Carminu Buranu, ale že bych měl potřebu zkoumat, jaká je to tónina... Nicméně esli ti to pomůže se v těch písničkách vyznat, jen tak dál!

Pokud jde o ladění, renesanční soubory častou používají A 425 Hz. Prý je to autentičtější. Tak si tu kytaru můžeš renesančně podladit  ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on June 27, 2008, 22:06:36 PM
Jináč teda oceňuju tvůj zodpovědný přístup!  :o

No já jsem to podle toho, jak to už pár měsíců annoncuješ, pojal tak, že dnešní rok bychom se měli soutředit hlavně na hudební stránku celé věci a že bychom se také na to měli nějak připravit. Takže jsem to pochopil jako jakési domácí úkoly, které bychom si měli už doma naposlouchat, abychom tam pak na to nekoukali jak vykulený vrány, a případně si je už nějak předžvejkat.

Já si zatím stačil nějak předžvejkat zatím jen jednu almandu (Frederice), možná bych nemusel chodit až tak do detailů, tak se na to můžeš podívat, jestli sis to třeba tak nějak představoval. Ostatní se tam koukat nemusí, aby se to třeba nebralo jako "prozrazení tajemství" - anebo ať se podívají, až si to tajemnství sami nějak vyluští  ;)

Je to na http://cs.wikiversity.org/wiki/Almanda/Kychot

kychot

Jo jinak, jak František na minulé Proseči něco natáčel na video, tak jsem se ho tenkrát ptal, jesli mi tu nahrávku pošle na DVD, a on mi říkal, že to pošle Medvědovi a ten že se postará o další distribuci. Tak mám jen takový nesmělý dotaz, na jakém punktu a kde to uvázlo?

Michal Medvěd

Seznam skladeb je ale přece velkej tajem! Ty názvy jsem pracně vymazával z tagů a soubory přejmenovával ne jen tak pro nic za nic. Prostě nemáte vědět, co to je. Aby se k tomu nepřistupovalo s nějakým předběžným zatížením.  ;)

Někde jsem názvy nechal, tam, předpokládám, problém nebude.

Za nepodporované formáty se omlouvám... je fakt, že žádné jednotné překódování jsem nedělal, všechno mi to hrálo. Mea culpa.  :-\

Jináč teda oceňuju tvůj zodpovědný přístup!  :o

kychot

Quote from: kychot on June 27, 2008, 11:37:22 AM
Díky, došlo.

PDF vytištěny, mp3 vyposlechnuty, některé přebaleny (unsupported format  >:(), zbývá jediný problém - možná patřím k těm hloupějším, ale nepodařilo se mi všechny skladby identifikovat a jejich seznam jsem nikde nenašel - bylo by možno dodat? Potřeboval bych si k tomu ještě dohledat a vytisknout noty, tak jako loni. Díky.

Michal Medvěd

Quote from: kychot on June 27, 2008, 11:37:22 AM
Takže se to využití těch MP3 vrbí tak, že se rozdělíme na nějaké skupinky (nebo dvojice?) a každá si bude pouštět vlastní hudbu - někde v lese nebo na poli nebo kdovíkde - nebo každá v jiném koutě tělocvičny - nebo jak tedy?

Přesně tak. Přesně tak. Několik detašovaných pracovišt ve všech koutech obou budov. Základní hybnou jednotkou se zatím zdá být povětšinou čtveřice.

kychot

Quote from: Michal Medvěd on June 25, 2008, 03:23:08 AM
Handouty bych měl dát dohromady během zítřka,... Nicméně je pošleme hned, jak budou.
Muzika zítra zcela určitě, její poslech vřele doporučen.

Díky, došlo.

5) Pro práci na rekonstrukcích budeme potřebovat větší množství reproduktrů připojitelných k MP3 přehrávačům. Pokud by někdo měl nějaké takové reproduktorky k dispozici a byl by ochoten je přivést, prosím ozvěte se nám.
Takže se to využití těch MP3 vrbí tak, že se rozdělíme na nějaké skupinky (nebo dvojice?) a každá si bude pouštět vlastní hudbu - někde v lese nebo na poli nebo kdovíkde - nebo každá v jiném koutě tělocvičny - nebo jak tedy?

Michal Medvěd

Organizátoři se přehřáli a roztavili.
Handouty bych měl dát dohromady během zítřka, ale nakonec jsme došli k tomu, že je asi ani dopředu moc potřebovat nebudete. Nicméně je pošleme hned, jak budou.
Muzika zítra zcela určitě, její poslech vřele doporučen.

kychot

Quote from: JanaWar on June 23, 2008, 22:36:45 PM
Odpovědná vedoucí pí. Hůrková s kečupem a další půvaby podhorské obce...
Tak konečně nějaký příspěvek in medias res!  :D

JanaWar

Odpovědná vedoucí pí. Hůrková s kečupem a další půvaby podhorské obce...

http://ppj.cz/?page=obchod_potraviny

kychot

Quote from: Michal Medvěd on June 21, 2008, 16:36:06 PM
V klidovém režimu, v klidovém  ;)

Jo, vypadá to, že organizátoři jsou taky prozatím v klidovém režimu  ;D Zatím jsem nikde neobjevil žádné mp3 či PDF s notami ke stažení, na kterých bychom mohli pracovat doma v přípravném týdnu. Bylo by možné tam už aspoň něco dovalit? Alespoň seznam skladeb+tanců, kterými bychom se měli zaobírat, + nejaké odkazy na doporučené studium k tématu  :D

Michal Medvěd

V klidovém režimu, v klidovém  ;)

kychot

Quote from: Michal Medvěd on June 04, 2008, 14:40:49 PM
Stejně nepředpokládám, že by existovalo v dnešním elektronikou prolezlém světě moc lidí, co nemají vlastní přehrávač...

Já mám takové zařízení trošku povětších rozměrů, kombinované s mixážním pultem, zařízením pro efekty, playbacky apod. Kdybych ho měl využívat na přehrávání skladbiček ve statickém režimu, tak je to celkem OK, ovšem pro případ tance a dalších dynamicko-kinematických režimů práce bych si k němu musel pořídit ještě menší baťůžek či brašničku. Anebo si pořídit ještě nějaký přenosnější doplněk. Anebo sluchátka k mobilu  ;D Proto se ptám, v jakým režimu se s tím bude pracovat...