Fórum starého tance

Country

Started by kychot, May 16, 2008, 15:51:14 PM

Previous topic - Next topic

Adetka

;) neboj já jsem taky spíš z těch co na konci tance přežívají bez úhony, už dlouho kvůli jedné příhodě netančím jive (ten pán se plazil pryč s velmi vyděšeným výrazem na tváři  :'( )

Myslím, že Barča jede pořád na osvědčeném systému "a příště se tu sejdem zase za  měsíc" a minimu letáků kolem metra.
Až pojedu kolem mrknu se...

kychot

Quote from: Adetka on November 17, 2008, 18:40:37 PM
... já trávila mládí na Barče ve Strašnicích, myslím že každý n-tý čtvrtek v měsíci byla zábava se všemi playfordo-americkými bláznivinami.

No o Barče mi nepovídej, já jsem tam před mnoha mnoha lety při polčíku tak poničil jednu krasavici, že se obávám, že z toho musí mít celoživotní trauma až poteď. (Doufám, žes to nebyla tenkrát zrovna ty  :-\ )

No jinak ale ať gůgluju jak gůgluju, oni snad nemaj ani žádnou svoji houmpejdž, kde by měli nějaké svoje akce. Leda tak, co točej a vařej, ale o tancování ledat tak, když tam zrovna někdo přijde a napíše to náhodou na svoje stránky.

Adetka

:) zase tak hrozné to s "kántry" v Čechách není, znám dost souborů co country dělají, naučili mě i cosi co se "line dance" nazývá, prostě jeden do hudby dělá bláznivé kreace a ostaní to dělají za ním taky. Ale pokud chceš na tancovačku kam dámy příjdou v kostkované dlouhé sukni a páni v "kaubojském" klobouku pak, pokud ještě premává, já trávila mládí na Barče ve Strašnicích, myslím že každý n-tý čtvrtek v měsíci byla zábava se všemi playfordo-americkými bláznivinami.

MartinN

Asi vám bude připadat, že s tim stále otravuju, ale při postesknutí po nějakém tancování si to neodpustim :-).
Po dvouměsíčnim období je naplánován další taneční večer na Rychtě ve čt 12.6. Jedná se opět o organizaci skupiny irských tanců Rinceoiri. Více info na http://www.rinceoiri.cz/cz/view.php?cisloclanku=2008040018
Martin

kychot

Strávil jsem příjemný týden v tanci s motorovou pilou mezi stromy. Při cestě z lesa jsem zakopnul o takovou podkrkonošskou hospůdku s cedulí "COUNTRY SALOON Nový Texas", viz http://www.western-country.cz/ a na dveřích pozvánka na zítřejší country bál, hrát že bude dámská kapela Kocábka. http://www.western-country.cz/kocabka/info.html Tož jsem nazítří obul kanady, osedlal svého zlatníka (zlatohříváka), a těšil se, že si s místními farmářkami po čase zase trsnu nějakého toho Playforda  :D

Místo se nedalo minout, již z několikakilometrové vzdálenosti vyly nadecibelované elektrické housle, elektrické banjo, elektrická španěla a elektrická basskytara. Vejdu do saloonu a divím se, kde že se bude tancovat, marně jsem hledal místo alespoň na jednu čtverylku  ???

Lidi se asi ostýchali, ale nešlo o omyl, za chvíli si zpěvačka posteskla do mikrofonu, že děvčata přijela hrát na tancovačku a ne na koncert, a povzbudila osazenstvo k tanci. Jeden pár se osmělil a když tam holky hodily něco v třídobáku, tak zahájil tancovačku valčíčkem, dovedně proplétaným mezi hospodskými stoly. No dobrá, říkal jsem si. Pak ještě asi dva valčíčky, pak zpěvačka oznámila, že to další bude waltz, no nakonec všichni tančili zase valčík, jen že se to některým blbě točilo. Pak z těch lepších přišla na řadu ještě polka, a zbytek to, co bychom my Češi asi nazvali ploužákem. Ten excelentní pár, co na začátku vykroužil ten valčík, to řešil tak, že na cokoliv dalšího, co bylo v sudém taktu, dělal cosi jako rumbu. No aspoň že tak no a aspoň že v nějakém rozumném rytmu  :o

No nic, nemám v úmyslu cokoli kritizovat nebo se dokonce posmívat, to by zrovna z mých úst asi také nebylo to pravé, protože jsem, kýbl hnoje na hlavu, nezvládnul ani ten ploužák s dámou, která mě vyzvala k tanci. To jsem do té doby netušil, že se mohou na celém světě nají dva lidé, kteří se tak zoufale neshodnou v rytmu. A to i když jsem se záhy vzdal všech pokusů, nacpat tam sem tam nějaký ten double. No nešť. Kanady jsem měl na nohou já 8) Zábava je proto, aby se lidi bavili, budiž volnost, nechť každý robí jak umí a jak se mu zlíbí. Jeden z místních metrákových frajerů dokonce tancoval v jezdeckých holínkách s připnutými ostruhami ;D

Ale protože jsem dosud na ničem takovém, co se vyloženě v Česku nazývá "country" nebyl, tohle byl můj první životní zážitek podobného druhu, tak jsem se chtěl zkušenějšího P.T. publika optati, zda je to vždycky, či většinou, či vesměs takto, či kde jsou jaké více-či-méně-řídké výjimky   ;)

Trochu naivně jsem si do té doby myslel, že mezi tím, čemu se u nás běžně říká "country" a tím, co známe jako "lidové anglické baroko", či jak to nazvat, prosím, opravte mě, zase takový velký rozdíl nebude, ale třeba jsem vedle jak ta jedle, prosím, uveďte mě někdo na správnou míru  :-\

Když si dám na googlu vyhledat "country tance", tak mi vyběhne asi 18 tisíc odkazů. Chápu, že asi bude existovat dost tanečních skupin, které se to snaží brát vážně. Ale víte o nějakých putykách, do kterých může člověk kdykoliv večer zajít a zatancovat nějakou čtverylku nebo řadový tanec nebo nějak tak? Když s ním zrovna doma šijou roupi?  ;)

To taky kvůli tomu, že poslední zpráva z Krásných nálezů ze začátku dubna zní  "...á taky doufám, že další nálezy budou, ale až po 30.4." a už je půlka května a člověku je smutno a zadek od sedění u počítače celý otlačený - chtělo by to občas se trošku jít někam vydovádět - tak mi prosím promiňte dnešní ukecanost  :-*